Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

S njima je stigla božićna radost

14.12.2011. 23:00
S njima je stigla božićna radost


Nadamo se da smo ovom gestom razveselili sve one koje smo posjetili, a sudeći po atmosferi koja je vladala za vrijeme našeg posjeta, oduševili smo i mališane i naše najstarije, rekao je tajnik KUD-a “Sv. Lovre” Ćiril Perinić


Nastavljajući tradiciju da za vrijeme blagdana posjećuju najmlađe i najstarije mještane, na blagdan Sv. Lucije članovi KUD-a “Sv. Lovre” iz Vrsi posjetili su mališane Dječjeg vrtića “Vrška vila”, kao i najstarije žitelje koji su smješteni u Obiteljskom domu “Giovanni” u Vrsima.
Prigodnim košaricama i darovima članovi KUD-a razveselili su djecu, a zanimljive košarice s darovima pripremili su i za starije Vršane.
U vrtiću zajedno s mališanima dočekale su ih tete Tomislava Perinić i Davorka Kožul.
Pjevajući “Zvončiće” mališani su zaželjeli dobrodošlicu svojim gostima, a također su sudjelovali u razgovoru s članicama, koje su glavnu riječ stavljale na sam blagdan Božića. Kroz priču i pjesmu mališani su dobili najljepši dar za nadolazeće božićne blagdane, a članice KUD-a otpjevale su im pjesme “U sve vrime godišta”, “Kirie Eleison” i “Radujte se narodi”. Velika gužva nastala je kad su se dijelili kolači, a djeca su bila jako zadovoljna što su kolači bili vrlo brzo razdijeljeni.
Nakon vrtića uslijedio je posjet staračkom domu i ugodno druženje sa starijim žiteljima, a druženje je potrajalo puna dva sata. Druženju su se s velikim veseljem pridružile i zaposlenice doma, koje su bile oduševljene idejom da se na ovakav način bar nakratko svi stariji ispune radošću.
Sve prisutne razveselio je Ivan Perinić Giovanni, koji je zasvirao harmoniku i zajedno s članicama KUD-a otpjevao nekoliko božićnih pjesama.
– I ove godine željeli smo razveseliti najmlađe i najstarije te im darovati trenutak pažnje koji svakako zaslužuju. Djeca su najveće bogatstvo svakog mjesta, a naši stari su oni koji njeguju tradicijsku kulturu i koji nas obavezuju da to prenosimo na mlađe uzraste. Nadamo se da smo ovom gestom razveselili sve one koje smo posjetili, a sudeći po atmosferi koja je vladala za vrijeme našeg posjeta, oduševili smo i mališane i naše najstarije, rekao je tajnik KUD-a “Sv. Lovre” Ćiril Perinić.
Uime domaćina u staračkom domu svima prisutnima obratila se Jasna Perinić koja je rekla da ih redovito već nekoliko godina posjećuju članovi KUD-a Sv. “Lovre”.
– Često slavimo s našim štićenicima njihove rođendane, a ovakvo druženje pred Božić je najljepši dar koji su naši najstariji mogli dobiti, zaključila je Perinić.
U organizaciji KUD-a “Sv. Lovre”, bit će održan i božićni koncert u crkvi sv. Mihovila 28. prosinca.