Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U subotu u Briševu humanitarni gastrosusret “Za Matein osmijeh”

14.12.2011. 23:00
U subotu u Briševu humanitarni gastrosusret “Za Matein osmijeh”


U subotu 17. prosinca, u Društvenom domu u Briševu s početkom u 11 sati održava se “Maslina fest 2011.” i humanitarni gastrosusret “Za Matein osmijeh” u organizaciji Općine Poličnik. Spiza koja će se pripremati na mjestu događaja i prodavati za pomoć obitelji Matee Romić iz Murvice, odlično će se uklopiti s kušavanjem nagrađivanih maslinovih ulja s područja Zadarske županije, degustacijom mladih ulja i stručnim predavanjem. Uz domaće proizvode i spizu, za opuštenu atmosferu pobrinut će se klapa Koporan iz Poličnika i KUD Kanica iz Briševa. Dodijelit će se i priznanja “Maslina festa 2011.”.
Podsjetimo, šesnaestogodišnja Matea Romić gotovo je godinu dana u komi, otkad ju je na Jadranskoj magistrali u Murvici oborio automobil. S Mateom je u Krapinskim toplicama njezina majka Tina, a otac Predrag, koji je i sam nedavno ozlijedio leđa u prometnoj nesreći, brine se za dvoje djece Milu (18) i Ana-Mariju (11). Jedini prihod obitelji Romić je Predragova plaća koja je zbog bolovanju još i umanjena. No ova obitelj sve izdržava uz puno vjere i pomoć dobrih ljudi. Šok, neizvjesnost i neimaština bit će zaboravljeni i potpuno nevažni, samo da se njihova Matea probudi.
– Čini nam se da je elektrostimulator koji joj je ugrađen prije mjesec i pol možda počeo djelovati. Matea izgleda malo ‘budnije’, nekako svježije. Ali i liječnici su rekli da treba vremena da elektrostimulator da rezultate, rekao je Romić te zahvalio svima koji im pomažu.
A njih je mnogo. Pod pokroviteljstvom Općine i uz donacije dobročinitelja u subotu će se kuhati raznolika spiza. Prodavat će se po simboličnim cijenama, a subotnji ručak bi mnogima mogao dobro sjesti, kada se zna da pomažu obitelji u nevolji.
Udruga lovaca Kuna iz Poličnika pripremat će divljač, Općina Poličnik i KK Poličnik bit će majstori od roštilja, ekipa Zadarskog lista, koji je i medijski pokrovitelj, pripremat će hobotnicu s krumpirima, a za desert će se s domaćim kolačima pobrinuti Udruga žena općine Poličnik. Sponzori su i catering Prestige, tvrtka NEC Poličnik, tvrtka Kruševo put i Mladen Anić, Pekarna Arbanasi i pojedini mještani. U sve se rado uključila i Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar u kojoj je Matea uoči nesreće upravo bila završila prvo polugodište prvog razreda.
Načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar, pozvao je sve mještane i druge ljude dobre volje da daju svoj doprinos za rehabilitaciju male Matee.
– Općina Poličnik je u teškim slučajevima više puta pokazala humanitarnu odlučnost i tako će i nastaviti. Finale prikupljanja pomoći za našu Mateu organiziramo u siječnju na humanitarnom koncertu, rekao je Lončar.