Paška sirana proslavila Pag i Hrvatsku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
paski sir

Paška sirana je ove godine ostvarila nove, velike poslove uspjehe. Na "World Cheese Awardsu 2012." u Birminghamu u Engleskoj, najvećem natjecanju sireva na svijetu, sir Dalmatinac je osvojio nagradu "Best Central & Eastern European Cheese", a najnoviji proizvod "Paške sirane", sir Parenjak je, u kategoriji novih sireva na tržištu, osvojio srebrnu medalju.

- Osvojenim nagradama Paška sirana je proslavila grad i otok Pag, a nagrade su pridonijele i popularizaciji cijele Hrvatske. U posljednje dvije godine Paška sirana je aktivni sudionik kulture konzumacije sira i sustavno donosi u domovinu prestižne medalje, rekla je Ana Fabijanić, savjetnica direktora "Paške sirane".

Prošle godine je na "World Cheese Awardsu" Paška sirana za Paški sir, Pramenko i Mediterano osvojila srebrne medalje. Temelj proizvodnje "Paške sirane" je Paški sir, ali u "Paškoj sirani" se proizvode i drugi sirevi, Dalmatinac, Primorac, Trapist, Pramenko, Mediterano, Paprenjak i Parenjak.

- Nagrade osvojene na najprestižnijim svjetskim natjecanjima imaju veliko značenje. To je potvrda da su najveći stručnjaci na svijetu prepoznali i nagradili kreativna rješenja koja dolaze iz 'Paške sirane'. Uspjesi na natjecanjima kao što je 'World Cheese Awards' ponos su svih nas, od vrijednog paškog ovčara i 'Paške sirane' koja baštini stoljetnu tradiciju izrade sira kao što je zrenje na drvenim daskama, dok moderne tvornice u pravilu koriste plastiku, do svakog stanovnika Hrvatske jer uspjesi na svjetskim natjecanjima afirmiraju Hrvatsku u svijetu kao vrhunsku gastrodestinaciju, rekla je Ana Fabijanić.

Uz nagrade na "World Cheese Awardsu", Paška sirana je dobila još jedno veliko priznanje. Tri nova sira "Paške sirane", Mediterano, Paprenjak i Parenjak su dobili oznaku Hrvatski otočni proizvod. Oznaku Hrvatski otočni proizvod već imaju sirevi Dalmatinac, Primorac, Trapist i Pramenko.

- Sada svi sirevi "Paške sirane" imaju oznaku Hrvatski otočni proizvod i to je veliko priznanje. Oznaka Hrvatski otočni proizvod pokazuje da je proizvod izvoran i domaći, proizveden na otoku i na taj način se naši proizvodi mogu još bolje prezentirati, rekla je Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga u "Paškoj sirani".

Sirevi "Paške sirane" se izvoze u nekoliko europskih zemalja i u SAD. U dvjesto specijaliziranih trgovina u SAD-u ove godine je prodano oko deset tona Paškog sira kojeg je proizvela Paška sirana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno