ODBOJKA Borovo dobilo - cipelu!

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

U jednoj dvorani predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović, u drugoj su se obavljale posljednje pripreme za utakmicu košarkaša Zadra i Partizana, a u trećoj - odbojka. Bila je to ponuda za subotu navečer na Višnjiku. Onaj tko se odlučio za odbojkašku utakmicu Zadar - Borovo Vukovar nije pogriješio jer Zadar je odigrao još jednu utakmicu u kojoj se potvrdio kao favorit Skupine II. Dobro, prvi set baš ne ide u prilog ovoj tvrdnji. Bila je to borba za svaki poen da bi na kraju odlučujući loptu Vukovarci zapucali izvan granica igrališta.

- Ušli smo u utakmicu previše opušteno. To nas je i dovelo do toga da smo se mučili do kraja seta za svaku loptu - rekao je Marin Masnić, trener Zadra. No, drugi i treći set ponudili su potpunu dominaciju "plavih". Gosti su imali niz problema s rotacijom, potom krivim vraćanjem lopte, pa s prijemom i tako su domaćima darovali dosta poena. Doista, ne sjećamo se da je jedna momčad na Višnjiku napravila toliko tehničkih pogreška. Dakako, odigrao je i Zadar svoje. Kad je bilo potrebno našlo se nešto u arsenalu tehničara Grubišića, pa Čavraga, Suraća i ostalih. Sve je izgledalo tako lako da se utakmica pomalo pretvorila u odbojkašku reviju u kojoj su svi samo čekali kraj.

- U drugom i trećem setu pokazali smo da smo kvalitetnija momčad. Kada smo počeli igrati onako kako znamo nije više bilo nikakvih problema.

Poznati zadarski problemi koji se javljaju nakon vodstva 2:0 u setovima ovaj put se nisu dogodili. Ipak, Masnić je bio silno oprezan pa je mlade snage uveo tek zadnjih nekoliko poena u trećem setu.

- Možda sam ih trebao i ranije uvesti. Međutim, često imamo problema s trećim setom tako da sam najiskusnije igrače držao na terenu skoro cijelu utakmicu. Želio sam izbjeći moguću nervozu ako se rezultat ne bi razvijao onako kako smo to željeli.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno