PRIHODI VEĆI ZA 400.000 KUNA Naša dobit ne mjeri se samo novcem, nego i brojem korisnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Imenovanje Denisa Karlovića za direktora Višnjika bilo je jedno od najintrigantnijih u ovoj godini jer je ova firma jedan od najvećih gubitaša među gradskim tvrtkama. Onoga tko zasjedne u fotelju bivšeg direktora Dina Baila stoga se nije smatralo osobitim srećkovićem jer sportski centar sa više puta preuređivanim bazenom i na početku nedovoljno iskorištenim i nije osobit temelj za veliki dobitak.

Baš zato se gledalo koga će Kalmeta staviti na čelo Višnjika, odnosno tko je čovjek kojega smatra dovoljno sposobnim da popravi situaciju u ovoj tvrtci ili joj barem smanji gubitak. Odluka da se pouzda je u dugogodišnjeg sportskog djelatnika, poznatog stolnoteniskog reprezentativca, Denisa Karlovića, sudeći prema najnovijim podacima, pokazala se ispravnom.

ŠC podigao na veću razinu

Kako je poslovna godina, naime, na izmaku, u Sportskom centru Višnjik provjerili smo sa kakvom bilancom završavaju godinu, s obzirom da je Karlović preuzimanjem ove dužnosti najavljivao povećanje prihoda. Dužnost direktora preuzeo je u ožujku, nakon čega je najavio velike promjene u organizaciji rada tvrtke, rekavši kako Višnjik želi "podići na jednu višu razinu", te kako vidi i mogućnost povećanja prihoda organizacijom koncerata, sajmova i drugih događaja.

Obećao je i promjene u sportskom dijelu u kojemu je procijenio da centar može i u sportskom menadžmentu povećati prihode.

Što je od toga napravio, odnosno kakva je danas situacija na Višnjiku i završavaju li godinu u pozitivi? Nakon devet mjeseci od preuzimanja rukovodstva nad Višnjikom, Karlović o tome kaže:

- U ovom kratkom vremenu uspjeli smo u svom naumu, a to je da prije svega građani, odnosno naši korisnici, osjećaju da smo ponudu naših usluga podigli na višu organizacijsku razinu. Moram istaknuti izuzetno dobre odnose sa svim udrugama i klubovima koji koriste i dvoranu i bazen, počevši od Košarkaškog kluba Zadar. Uređenjem dodatnih sportskih i inih sadržaja namjeravamo stvoriti još bolje i kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, kako profesionalno tako i rekreacijski. Sa zadovoljstvom mogu danas konstatirati kako uvažavaju naše napore da im maksimalno izlazimo u susret u okviru naših mogućnosti - kaže Karlović.

Napominje kako se Športski centar Višnjik posljednjih mjeseci intenzivno bavi sportskim menadžmentom, a cilj im je broj korisnika svake godine povećati. Njihovi sportski objekti, osim što su najjeftinije izgrađeni, kaže direktor, najbolje i funkcioniraju, a to se vidi u tome što ih na dnevnoj bazi korisni i do 1.800 korisnika, što dovoljno govori koliko su važni za Zadrane:

- A ako tome pridodamo i korisnike športsko-rekreacijskog centra Višnjik, koji će u skoroj budućnosti biti sastavni dio Športskog centra Višnjik, onda govorimo o brojci od 2.800 korisnika. S druge strane, ovakav sportski centar idealno je mjesto za pripreme sportaša i organizaciju raznih natjecanja, a ponudom paketa usluga sportskim klubovima i organizacijama vidim mogućnost da se Zadar profilira kao jedan od europskih centara sportskog turizma, što će naravno u konačnici rezultirati i povećanjem prihoda - navodi Karlović.

Na naše pitanje o povećanju prihoda Višnjika organizacijom koncerata, sajmova i drugih događaja, pojašnjava kako je osmišljen i ustrojen novi poslovni model u kojemu samostalno preuzimaju organizaciju određenih događanja, dok će u pojedinim događanjima, ovisno o financijskim uvjetima, sudjelovati kao suorganizatori:

- Ali ono što je sigurno je da ćemo aktivno sudjelovati u organizaciji koncerata. Do sada su neki koncerti imali slabiju popunjenost, što je posljedica raznih čimbenika kao što su lošiji termini, previsoke cijene ulaznica neprilagođene mogućnostima naših građana. Naša se dobit ne mjeri samo u brojkama, već i druge načine, odnosno brojem korisnika, jer ŠC Višnjik nije samo profitno trgovačko društvo, već i visoki društveni standard. Analize pokazuju da je 70 posto naših korisnika mlađa populacija našeg grada. Organizirano bavljenje sportom je najbolji način da se mladi maknu s ulice, a uspješni i perspektivni mladi naraštaji su budućnost našeg grada - kaže Karlović, dodajući kako su osobito ponosni što su i u tom pogledu organiziranog bavljenja sportom najbolji, a ako ne onda sigurno pri vrhu:

- Govoreći u brojkama, prihodi od koncerata povećani su za 100 posto, što i dalje nije broj koji zadovoljava i nastavljamo s povećanjem prihoda na tom polju. Sami operativni prihodi povećani su za oko 400.000 kuna u odnosu na prošlu godinu, ali za konačne rezultate poslovanja u 2014. godini morat ćemo ipak pričekati minimalno mjesec dana. Jasno je da se s Gradom Zadrom želimo isprofilirati kao centar sportskog turizma - reći će direktor Višnjika, osvrnuvši se na svoj rad, a o planu za iduću godinu kaže:

- Plan koji smo si postavili za buduće razdoblje je rješenje pitanja zemljišta, preuzimanje od Grada i onog dijela centra koji nije pod upravom ŠC Višnjik, promjena UPU-a, daljnja ulaganja u gradnju, osobito hotela, a i kompleksa otvorenih bazena i teniskih terena koji će nam značajno povećati prihode cijelog športskog centra. Gradska vlast je u kontinuitetu uvijek imala sluha za sport i razvoj sporta i na pravi način shvaćala važnost ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, te mi to kao direktoru ovakvog športskog centra znatno olakšava rad - kaže na kraju Karlović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno