Otkrivena spomen-ploča s imenom Dragana Žunića

Slika korisnika valentinam
U PU zadarskoj obilježena 25. godišnjica pogibije
Obilježavanje 25. godišnjice Žunićeve pogibije nastavlja se sutra polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici
Ploča s imenom Dragana Žunića postavljena je na ulazu u objekt PU zadarske na Putu Murvice

U Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen-obilježja Specijalne jedinice policije – Poskoci, policijski službenici PU zadarske svečanim postrojem su odali počast poginulom kolegi Draganu Žuniću (1965-1992).

Dragan Žunić bio je pripadnik PU zadarske, policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" od 2. prosinca 1990. godine. Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH.

Pokojni Dragan je 11. rujna 1991. godine bio teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na Jasenice.

U prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, a sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija. Kao dozapovjednik jedinice, 16. prosinca 1992. godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao.

Članovi obitelji pok. Dragana, u nazočnosti rukovoditelja PU zadarske, predvođenih zamjenikom načelnika Nikolom Šindijom te predstavnika udruge Poskoci i drugih braniteljskih udruga, kao i predstavnika Grada Zadra i Zadarske županije, otkrili su spomen ploču s njegovim imenom, postavljenu na ulazu u objekt PU zadarske na Putu Murvice. Na ovaj simboličan način, odana je počast njemu, njegovim suborcima te svim policajcima braniteljima.

Obilježavanje 25. godišnjice Žunićeve pogibije nastavlja se sutra polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)