Povećan broj ovisnika o sintetskim drogama

Slika korisnika valentinam
Mjesec borbe protiv ovisnosti
Što se tiče trendova, oni su u jednom segmentu povoljni, a u drugome manje povoljni. Imamo konstantan broj liječenih opijatskih ovisnika s kojima se radi, a i sve manje novoregistriranih i to je trend u Zadru i na nivou cijele Hrvatske. Ono što nam ne ide u prilog je da raste konzumacija kanabisa, sintetskih kanabinoida i drugih novih droga, rekla je dr. Marija Pupić Bakrač
Zvonko KUCELIN
Volonteri na štandu

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti na Narodnom trgu građani su danas mogli saznati kome se obratiti ako primijete da se u njihovoj obitelji dogodio problem s ovisnošću, ali kako prepoznati da je njihovo dijete postalo ovisnik i to ne samo o opijatima, već i o pušenju, alkoholu, kocki i sve više o Internetu, te o igricama koje su kod mladih postale način provođenja slobodnog vremena.

Akciju nazvanu ''Pritisni ispravan prekidač u svome životu'' organizirirali su Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Volonterski centar Zadar i partneri na projektu "Mentalno zdravlje za sve" terapijska zajednica Mondo Nuovo, Udruga Porat, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i Liga protiv raka. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno