SDP TVRDI: Grad je Ministarstvu poslao lažne podatke o radu Savjeta mladih!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Konferencija za medije
Zakonska obveza gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća je održati sastanak jednom u tri mjeseca sa Savjetom, oni nisu održali niti jedan, a u izvješću je podneseno da je održano 12 sastanaka s gradonačelnikom te četiri s predsjednikom Gradskog vijeća, kaže Zubčić
Zvonko KUCELIN
Jure Zubčić i Antun Novoselović

Zbog nezadovoljstva radom Savjeta mladih, zadarski SDP održao je konferenciju za medije na kojoj je upozorio na "izrečene laži od strane gradskih vijećnika" o radu ovog Savjeta. Konferenciji su nazočili predsjednik Gradskog odbora, Antun Novoselović, te član Predsjedništva GO-a i Savjeta mladih, Jure Zubčić.

- Svjedoci smo da tijekom političkih kampanja obećavaju napredak i podršku mladih, planove kako spriječiti odljev pameti, omogućiti posao i ostanak u rodnom Gradu, ali kad dođu na vlast mladi im postaju najveći teret. Posljedica takvog odnosa je odlazak mladih iz Zadra, koji ne odlaze samo zbog ekonomskih razloga, već zbog nepravde, nepotizma i korupcije kojima je premrežen naš grad - kazao je Novoselović, upozoravajući na problem zapošljavanja u Gradu.

Zubčić je pak uputio javni poziv zadarskom gradonačelniku "neka kaže tko je lažirao podatke o radu Savjeta mladih":

- Smatram da javnost, a poglavito mladi ljudi trebaju znati kako su izgledale prethodne tri godine mandata Savjeta koji treba biti predstavnik svih mladih te artikulirati njihove probleme i za njih iznaći rješenja. Kako sam na sjednici vijeća prozvan od strane vijećnika Lukića da sam ja odgovoran za nerad Savjeta, dužan sam reći istinu. Vijećnik je očito zaboravio da je upravo on, tada ispred HSP-AS, pokušao lobirati izbor predsjednice po volji HSP-AS. Kako između struja HSP-AS i HDZ-a nije bilo dogovora, a moj glas je trebao biti presudan odlučio sam ne podržati niti jednog kandidata jer sam stava da Savjet mladih nije mjesto za političke obračune - kaže Zubčić, dodajući da je na ponovljenoj sjednici jednoglasno za predsjednika izabran Josip Plantak.

-  Zakonska obveza gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća je održati sastanak jednom u tri mjeseca sa Savjetom, oni nisu održali niti jedan, a u izvješću je podneseno da je održano 12 sastanaka s gradonačelnikom te 4 s predsjednikom Gradskog vijeća. Također se navodi da je Savjet imao 11 aktivnosti u 2015. godini, a realno nije imao niti jednu - istaknuo je SDP-ov član Savjeta mladih, navodeći kako je prošle godine Savjet, unatoč predviđenim sredstvima u proračunu, održao samo jednu sjednicu.

-  Rad Savjeta se najbolje oslikava u izvršenju proračuna za 2016. godinu iz kojeg je vidljivo da je Savjet potrošio nula kuna. Iako je iz tog podatka razvidno da Savjet ne radi, gradska uprava je iznova u resorno Ministarstvo odlučila poslati lažne podatke o radu - kazao je Zubčić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno