Članovi Turističkog vijeća Vira jednoglasno Šimu Vučetića razriješili dužnosti

Slika korisnika mkvanja
Uskoro novi natječaj
Autor: 
Virski list
Natječaj za izbor novog direktora raspisati će se u roku 30 dana

Nakon što je prošlog tjedna povjerenik Ministarstva turizma  Ivan Arambašić pripremio i sazvao Skupštinu Turističke zajednice  Općine Vir na kojoj je, nakon četiri godine, konstituirana Skupština s izabranim članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora, u petak je na  prvoj sjednici Turističkog vijeća virskog TZ-a sada već bivši direktor Šime  Vučetić jednoglasno razriješen dužnosti.

Devet članova Turističkog vijeća također je jednoglasno prihvatilo dokument Izvještaja predsjednika TZ-a i načelnika Općine Vir Kristijana  Kapovića za razdoblje 2014.-2018., a donijelo je i odluku o raspisivanju  natječaja za novog direktora TZ-a. Prije nego je Vučetić razriješen  dužnosti, virsko Turističko vijeće donijelo je odluku o pokretanju postupka za njegovo razrješenje te odbacilo očitovanje bivšeg direktora o razlozima koji su doveli do pokretanja postupka. Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama čl. 22., ovlasti direktora turističke zajednice do izbora novog direktora preuzima predsjednik virskog TZ-a Kapović.

- Natječaj za izbor novog direktora pripremit ćemo i raspisati što prije,  najvjerojatnije u sljedećih 30 dana. Novi će se direktor morati uhvatiti u  koštac s novim izazovima i trendovima u suvremenom turizmu te upravljati destinacijom kojoj je dugoročni cilj biti u „top 5“ hrvatskog turizma, zajedno s Dubrovnikom, Rovinjem, Porečom, Medulinom i Umagom, kaže Kapović. Razlozi koji su doveli do smjene direktora Vučetića  virsko Turističko vijeće navodi kao „nepoštivanje Zakona o turističkim  zajednicama i Statuta Turističke zajednice Općine Vir te neizvršavanje  radnih zadataka“.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)