Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ČOVIK S MORA Glazbena fešta s Đanijem Maršanom potrajala puno duže od očekivanog

15.12.2018. 18:30
ČOVIK S MORA Glazbena fešta s Đanijem Maršanom potrajala puno duže od očekivanog


Skoro tri sata zabavljao je u petak navečer gotovo do zadnjeg mjesta pun Ilirijin Arsenal Đani Maršan. Legendi hrvatske estrade  na pozornici su se pridružili i prijatelji glazbenici poput još jednog "veterana" Duška Lokina kao i Amende Stošić, na radost posjetitelja koji  su od samog početka koncerta koji je startao oko 21 sat pa sve do kraja  pred ponoć zajedno s njima pjevali a i plesali.
Đani je koncert otvorio  evergreenom "Čovik s mora", već u startu pokazavši okupljenima da  nije ni malo izgubio s godinama na kvaliteti glasa, na snazi interpretacije, kako to već i biva kod najvećih koji s godinama samo rastu i razvijaju se, dobijaju jednu finu "patinu" životnog iskustva. Vedar, dobro  raspoložen, okružen prijateljima na pozornici, a i u gledalištu, svojim  Zadranima prije svega, Maršan je jedan za drugim nizao hitove poput  “Adio”, “Prozor prema zalazu”, “Kad mendule procvitaju”, “Djevojka s  juga”, pjesme koje su odgajale čitave generacije potvrdivši se svojim trajanjem, a i osvajanjem i onim mlađih ljubitelja dobre glazbe i biranih  riječi, kojih prekjučer nije manjkalo u najvećem zadarskom multimedijalnom prostoru.
Atmosfera je bila tako dobra da se očekivano i plesalo,  kako u parteru, tako i na katu koji je brojao one nešto ozbiljnije posjetitelje. Bila je to večer za pamćenje, a i buru emocija koje su se doslovno prelijevale s pozornice među publiku, posebice kada su na programu bile pjesme o Zadru poput “Zadar je u srcu mome” i “Zapivajmo  noćas u konobi”, pjesme o gradu koji ga je iznjedrio kao i spomenute  mu prijatelje. Očekivano pjevala se i "Večeras je naša fešta" jer i bila je –  prava glazbena fešta koja je neplanirano, spomenuto, potrajala mnogo  duže od planiranog vremena jer Đanija i ekipu publika jednostavno nije htjela pustiti s pozornice pa su uslijedili i bisevi, a koncert je znakovito zaključen s pjesmom "Bože čuvaj Hrvatsku", ovih dana, ovih godina itekako aktualnom.