Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prodajom slastica prikupljan novac za Program rane intervencije- Caritasa Zadar

15.12.2018. 18:30
Prodajom slastica  prikupljan novac za  Program rane  intervencije- Caritasa  Zadar


Tradicionalno već nekoliko godina  Caritas Zadarske nadbiskupije, kao nositelj akcije, provodi u vrijeme Došašća   akciju pečenja i  prodaje fritula u humanitarne svrhe pod sloganom Frite su slađe kad su  za najmlađe.   Humanitarnu akciju, koja je jutros održana u City galleriji,   provode u zajedništvu s Domom za odrasle osobe „Sv.Frane“ Zadar, Domom za starije i nemoćne osobe Zadar,  Srednjoškolskim đačkim domom Zadar, Domom za odrasle osobe Zemunik, Udrugom socijalnih radnika Zadar, Volonterskim centrom Zadar  i Prirodoslovnom –grafičkom  školom Zadar.
Ove godine svi sudionici su se dogovorili da prihod iz akcije namijenimo za Program rane intervencije- Caritasa Zadar.   Humanitarna akcija je  tako provedena zadnje dvije subote,  a zadnje izdanje je na programu  sljedeće subote, 22. prosinca, također u City galleriju od 9.30 do 13 sati.
Inače, ova akcija se provodi  u sklopu velike tradicionalne akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti". Svake godine već uobičajeno novac se  prikuplja  za neku od zadarskih ustanova koja skrbe o potrebitima, pa su  tako lani  sredstva bila namijenjena za rad Sigurne kuće.
Novac za potrebe Caritasova Kabineta za ranu  intervenciju moći se se i  nakon Frutulijade  izravno uplatiti novčanom donacijom sve do kraja siječnja na račun:  HR892484008-1502010573.