Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

PRVA ŽENSKA LIGA Pobjedom zaboraviti Split

15.12.2018. 15:10
PRVA ŽENSKA LIGA Pobjedom  zaboraviti  Split


Nakon prvih devet kola Prve ženske lige košarkašice Zadra  nemaju pretjeranog razloga da budu nezadovoljne. Ostvarili su omjer od  devet pobjeda i dva poraza, imaju koš razliku +108, treća su obrambena i  peta napadačka ekipa lige, a trenutno se nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice iza Splita koji ima maksimalan učinak i Medveščaka koji  za sada ima samo jedan poraz. No, ipak sigurno da kod ekipe trenerice  Marije Mazije ostaje mali žal radi oba poraza. Iako su oba bila gostujuća,  kod jakih sastava, Zadranke su i u Puli i u Splitu imale realne šanse doći  do pobjede. Dok je dvoboj u Puli bio u "dalekom" drugom kolu, kada se  Mazijine igračice još nisu niti dobrano uigrale (pogotovo ako se uzme u  obzir činjenica da su pošteno kasnile s pripremama), poraz u Splitu stigao je u prošlom kolu. I u dvoboju protiv lidera i ekipe koja još nije izgubila utakmicu, Zadranke su kontrolirale 35 minuta utakmice, imale  značajno vodstvo, ali su na kraju posustale. No, liga je duga, a do kraja  prvog dijela ostalo je još dva kola.
Prva utakmica je na rasporedu danas u 18 sati, kada će na Višnjik stići  ekipa Mursa, koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila samo jednu pobjedu uz koš razliku -159. Ne treba niti govoriti tko je favorit u  ovom dvoboju i za očekivati je da će se Zadranke vratiti pobjedama, te u  optimističnom "duhu" čekati posljednji dvoboj prvog dijela prvenstva i  to protiv Medveščaka u gostima, jedne od ekipa koja je legitimni kandidat za titulu prvaka.
Raspored 10. kola: Zadar – Mursa (danas, 18 sati), Trešnjevka – Zagreb,  Podravec Gigant – Pula, Plamen Požega – Brod na Savi, Šibenik – Medveščak, Ragusa – Split.


Jeste li znali?
Najuvjerljiviju pobjedu u Prvoj (A-1) ligi košarkašice Zadra ostvarile su protiv Murse. Toga 10. studenoga 2007. u Osijeku je bilo 118:49, dakle velikih plus 69. Za  ekipu Marije Mazije nastupile su: Ledenko 4, Perica 19, Vidaković 13, I. Grbas 25,  Krstić, Nikpalj 10, Erslan 3, A. Vrsaljko 17, A. Grbas 2, M. Vrsaljko 21, Rogošić 4.  Trenerica: Marija Mazija.