Zadarski sud građanima poslao nedvojbenu poruku da u institucije ove zemlje ne mogu imati povjerenja

Slika korisnika mkvanja
FORUM ŽENA SDP-a
Goran ŠIMUNOV
Poruke prosvjednika zadarskom sudu

Reakcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP- a Hrvatske na puštanje zlostavljača iz Zadra da se brani sa slobode

Puštanje na slobodu teškog zlostavljača koji je prije šest mjeseci u Zadru mladoj ženi ugrozio život i zdravlje, a sve zbog pravosudne procedure, predstavlja sumrak funkcioniranja pravosudnog sustava u Hrvatskoj.

Kada se država u kojoj je Istanbulska konvencija ratificirana ne pobrine intervencijom u zakone ili barem odgovornošću u vođenju postupka spriječiti ovakvu praksu, jedini dojam koji ostaje je da ne postoji ni opredijeljenost ni volje da se Konvencija provodi, žrtve zaštite, a počinitelji kazne.

U ovome slučaju počinjeni su školski primjeri svega što civilizirani svijet i humana praksa nastoji spriječiti u odnosu prema žrtvi.

Odsustvo zaštite, rizik od odmazde, ponavljano svjedočenje i viktimizacija žrtvu iznova provode kroz novo zlostavljanje, ugrožavajući njezina prava i slobodu.

Postupak zadarskog suda građankama i građanima poslao je nedvojbenu poruku da u institucije ove zemlje ne mogu imati povjerenja te da je javno isticanje želje za obuzdavanjem rodno utemeljenog nasilja, samo deklarativno i prigodničarsko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)