Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Djeca iz Udruge Down nastupom osvojila simpatije publike

16.12.2019. 15:00


Na inicijativu Udruge Mare Artis iz Zadra i njene predsjednice Nikoline Mojić, u suradnji sa Narodnim muzejom Zadar, u četvrtak je u koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači održana treća po redu akcija Umjetnost bez granica. U sklopu humanitarno-kulturnog programa nastupili su Udruga Down Zadarske županije, Dječji vrtić Latica koji je sudjelovao sa izložbom radova izloženih u Edukativnoj dvorani Kneževe palače, učenice Glazbene škole Blagoje Bersa i to Rebeka Šindija sa kompozicijom za klavir te Klara Bulić i Nika Ražov, koje su izvele kompoziciju na flauti i klaviru. također, nastupili su i pjesnici i kantautori, a u sklopu programa mogle su se pogledati i fotografije Jadranke Breulj u edukativnoj dvorani Kneževe palače, gdje su bili izloženi i radovi dječjeg vrtića Latica te crteži i skice društva umjetnika koje predvodi Tea Aračić.
Na početku programa nazočnima su se obratili Suzana Periša, predsjednica Udruge Down Zadarske županije, Lucija Sekula ispred Narodnog muzeja Zadar te Sunčica Špoljarević ispred Koncertnog ureda Zadar. Pozdravljajući mnogobrojnu publiku, koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, pjesnikinja Nikolina Mojić kazala je kako se možda od umjetnosti ne živi, ali se za nju živi, te kako je ponosna da je u početku skroman projekt prerastao u nešto mnogo veće i značajne okupivši zaista velik broj sudionika i onih koji podržavaju projekt. Program je uz Nikolinu Mojić vrlo nadahnuto vodio zadarski pjesnik Ivica Ušljebrka, a posebne su simpatije publike svojim nastupima dobile Dora Škrapa sa recitalom »Moja mama« i Paula Ušalj sa pjesmom »Išo medo u dućan« te djeca iz Udruge Down – Dalija, Iva, Ivona, Dina, Ivana i Jure.
U glazbenom dijelu mogli smo uz već spomenute učenice Glazbene škole Blagoje Bersa, vidjeti kantautora Atilia Orovića, Nikolinu Mojić u pratnji glazbenika Drage Jelića na gitari, te za kraj Šimu Boticu i Marija Padelina, članove artističkog projekta Neutješni Div. 


Nastupilo 19 pjesnika
Pjesnici iz različitih društava odazvali su se u uistinu velikom broju pa su svi nazočni mogli uživati u stihovima pjesnika iz Zadra, Šibenika, Knina, Nina, Poličnika… Nastupili su redom: Meli Popović, Veronika Tomić, Anka Zekanović, Jela Peran Pašara, Edvard Pašara, Zorica Buljanović, Gojka Škorić Pelajić, Ivica Ušljebrka, Jasminka Vejmelka, Zlatomir Vujko, Vesna Štulić, Atilio Orović, Emilija Mijatović, Nikola Marinović, Mirjana Majić, Marija Ivoš, Neno Bačelić, Morena Vlaho i Zdenka Jelenković.