Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Za tridesetak djece s posebnim potrebama – dar i 800 kuna

16.12.2019. 14:30


Već nam je svima poznato da je prosinac jedan od najljepših mjeseci u cijeloj godini jer je to mjesec darivanja, zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, mnogih lijepih uspomena. Kako bi se družilo i darivalo djecu iz biogradske Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Osmijeh čelništvo Grada Biograda na Moru već tradicionalno je upriličilo predbožićni prijam u Gradskoj vijećnici, a mališane i njihove roditelje primio je Marijan Stopfer, zamjenik gradonačelnika Ivana Kneza.
– Kao i svake godine, u ovo blagdansko vrijeme, Grad Biograd pokušava pomoći svojim sugrađanima, a na poseban način djeci s posebnim potrebama. Pripremili smo za vas skromne darove, a kao i svake godine, uz Grad Biograd u tome nam se pridruži i komunalna tvrtka Bošana, kazao je Stopfer.


Grad i Bošana
Više od tridesetak djece iz grada i okolnih mjesta imali su prigodu družiti se uz grickalice i sokove, ali i primiti darove kako bi im nadolazeći blagdan Božića bio što ljepši.
– Prosinac je mjesec darivanja, mjesec kad se najviše sjetimo potrebitih. Svakom djetetu uručeni su darovi uz novčani iznos od 800 kuna, od čega Grad sufinancira iznos od 500 kuna, a Bošana 300 kuna, kazao je Stopfer.
Darove su uručili, ispred gradske vlasti Marijan Stopfer, a Josipa Birkić u ime komunalnog društva Bošana.
– Optimizam je tajna uspjeha, tajna života. Grad će uvijek financijski pomagati rad udruge Osmijeh, poručio je Stopfer.
Vrijeme darivanja je davanje iz srca. Davati iz srca znači dati, darivati nešto, može biti poklon, vrijeme, osmijeh, pažnja, ne očekujući da nam ta osoba vrati.
– Čineći dobra djela, plemeniti osjećaji, humanost i solidarnost postaju naša svakodnevica i jamstvo za bolje sutra, za bolji, veseliji i sretniji život. Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno, naglasio je Stopfer.
Nakon obraćanja Stopfer je svima zaželio sretan Božić i Novu godinu te u razgovoru s roditeljima djece iskazao volju pomoći u realizaciji nekih novih programa, točnije osiguravanju prostora gdje bi udruga Osmijeh mogla svrsishodnije i učinkovitije djelovati.


«Kad bismo imali svoje prostorije…«
– Kad bismo imali svoje prostorije mogli bismo se okupljati barem jednom tjedno i zajedno provoditi vrijeme, te kroz neke od aktivnosti, poput slikanja, pjesme ili plesa, te izrade nekih rukotvorina i kreativno se izraziti, kazao je Dragan Troskot, jedan od nazočnih roditelja zahvalivši se na svakoj brizi i skrbi, kako ovoj financijskoj potpori tako i drugim sličnim oblicima pomoći i razumijevanja za njih i njihovu djecu.
Udruga Osmijeh osnovana 2009. godine, kako bi se brže i jednostavnije ostvarivala njihova zajamčena prva za koja se valja izboriti, ali i poboljšala kvaliteta života djece i njihovih obitelji.
– Djeca s posebnim potrebama jednostavno žele biti aktivan dio društva, da se uključe u život zajednice, poručeno je na prijamu u Gradskoj vijećnici te je upućena zahvala »svim ljudima dobrog srca i duše koji pomažu djeci s posebnim potrebama«.
Zahvaljujući razumijevanju i pomoći, udruga ima dobre rezultate, međutim, žele biti još bolji, stoga se na tom planu i nadalje maksimalno radi.