Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nada za Prvu A ligu živi

Autor: Nebojša Gunjević

15.01.2009. 23:00
Nada za Prvu A ligu živi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadarske odbojkaške prvooligašice počele su ovaj tjedan s treninzima. Na prvi trening u ponedjeljak Robertu Kresoji, treneru odbojkašica javile su se Ivona Magaš, Daria Ugarković, Lucija Kolega, Andrea i Josipa Martinović, Katarina Fantov, Veronika Barić, Mladenka Vrkić i Amy Lovrić.
Ozlijeđene Lorena Barić i Leonarda Radulović nisu bile na prvom treningu. Nedostajale su i Nina Hrabrov i Tamara Vrkić, koje su na studiju u Zagrebu. Katina Zubčić tek se kasno u ponedjeljak vratila s kvalifikacija za kadetsko prvenstvo Europe koje se održalo od 8. do 12. siječnja u Ivanić Gradu gdje je naša reprezentacija zauzela treće mjesto iza Rusije i Češke, a ispred Bjelorusije, Austrije i Španjolske.
– Ne znamo jesmo li se plasirale na završnicu Europskoga prvenstva za kadetkinje, jer će na prvenstvo ići i po grupama najbolje plasirana treća ekipa – rekla je Katina Zubčić, mlada nada zadarskoga sporta.
Zadranke su nakon prvoga dijela trećeplasirane, iza Matije Mesića iz Slavonskoga Broda i ekipe Rovinja, ne bez nade da ovu polusezonu mogu dohvatiti i Prvu A odbojkašku ligu.
 Odbojkaše Zadra, koji stoje čvrsto u sredini Prve B lige, poharala je gripa protekli tjedan kada su počeli s treningom, tako da trener Marin Masnić kaže da su ovaj ponedjeljak tek na 70% kapaciteta. U momčadi, osim gripe, svi su zacijelili ozljede, uključujući i kapetana Luku Radoševića koji je svoju vukao gotovo cijelu polusezonu. Od najavljenoga pojačanja iz Velike Gorice, dizača Marka Medića, neće biti ništa. Medić će tek eventualno od sljedeće godine pojačati momčad Zadra, jer mu klub iz Velike Gorice ne daje ispisnicu.
 Odbojkaši Gorana počet će pripreme krajem ovoga tjedna i u klubu, koji se nalazi na osmom mjestu ligaške ljestvice, nema pojačanja. Vratio su se s kvalifikacija za kadetsko prvenstvo Europe koje se održalo od 7. do 12. siječnja u Bardejovu u Slovačkoj kadetski reprezentativac Tomislav Fuzul, a Bruno Šimunić nije uspio ući u prvi sastav.
– Bili smo peti od šest sastava. Prije nas bile su momčadi Srbije, Italije, Češke i Slovačke, a iza nas je ostao Portugal. Za Europsko prvenstvo plasirale su se prve dvije ekipe – rekao nam je Tomislav Fuzul, snažni mladi smečer iz Bibinja, koji je u dvije utakmice bio u prvoj postavi, a u ostale tri ulazio s klupe.