Nastavak megaprojekta "Sveto brdo"

Slika korisnika admin
aqua_jasenice
Velimir BRKIĆ
Jasenice bi u skoro vrijeme mogle postati turističko odredište sa skijalištem i aquaparkom

Prošlog mjeseca Općinsko vijeće Općine Jasenice održalo je sjednicu na kojoj se govorilo o projektu Sveto brdo i potrebi osnivanja prijeko potrebne zajedničke razvojne agencije.

Odvojenu sjednicu održalo je OV Lovinac te s prikupljenim kvorumom usvojilo spomenutu odluku. Podsjetimo da projekt "Sveto brdo" uključuje razvoj zimskih i ljetnih sadržaja te skijaškog područja s 30 km staza.

Predviđena je i gradnja marine i stanice gondole koja će povezivati općine Jasenice i Lovinac preko Velebita. Projekt Općine Jasenice i Lovinac ide uz potporu Vlade RH, financijski ga podupire Europska komisija, a trebao bi oživjeti malaksalu ekonomiju zadarskog zaleđa i Like.

Načelnik Općine Jasenice Martin Baričević o nastavku projekta Centar planinskog turizma "Sveto brdo" rekao je da je na odvojenim sjednicama donesena odluka o osnivanju zajedničke razvojne agencije, a ugovor bi se trebao potpisati u sljedećih nekoliko dana .

- Postojao je i problem sa sjevernom stranom Svetog brda koja je bila minirana u Domovinskom ratu, ali je razminiranje još u tijeku, odnosno pri samom kraju, rekao je načelnik Baričević, dodajući da je napravljena idejna studija, a radi se i na projektnoj dokumentaciji.

- Nakon dobivanja lokacijske dozvole u suradnji s Vladom RH idemo s međunarodnim natječajem i izabiremo investitora, a točan datum početka rada još uvijek ne možemo znati, ali pretpostavljam da ćemo imati investitora do 2012., rekao je načelnik Baričević.

Nadamo se da ćemo za tri-četiri godine moći na skijanje u našoj županiji te da će spomenuti projekt smanjiti broj nezaposlenih i oživjeti pomalo zaboravljene dijelove Zadarske županije i Like.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno