Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Posedarci posjećuju Vukovar

Autor: Velimir Brkić

15.01.2009. 23:00
Posedarci posjećuju Vukovar

Foto: Velimir BRKIĆ



Posjetom gradu Vukovaru još jedanput želimo odati počast svim palim životima i nestalim obiteljima, ali se i podsjetiti na značenje Domovinskog rata i veličinu žrtve koju je podnio grad heroj, rekao je načelnik Ivica Juričević
U povodu obilježavanja 17. godišnjice priznanja Republike Hrvatske žitelji Općine Posedarje predvođeni općinskim čelništvom večeras točno u ponoć kreću u jednodnevni službeni posjet u herojski grad Vukovar. Koliki je interes Posedaraca za odlazak u Vukovar, dovoljno govori podatak da će u Vukovar otputovati čak 110 žitelja u dva autobusa, a interes je bio i za još dva autobusa. Organizator puta je Općina Posedarje.
– Posjetom gradu Vukovaru još jednom želimo odati počast svim palim životima i nestalim obiteljima, ali se i podsjetiti na značenje Domovinskog rata i veličinu žrtve koju je podnio grad heroj. Vukovar i Vukovarci, kao i hrvatski branitelji zaslužuju djelić naše pažnje, rekao je načelnik Ivica Juričević, dodajući da će se u Vukovaru sastati i s gradonačelnicom Zdenkom Buljan te uručiti prigodne darove.
– Općina Posedarje tom će prigodom dječjem vrtiću darovati računalo i didaktičku opremu, istaknuo je Juričević.
Tijekom subotnjeg putovanja kroz ratni pakao Vukovara iz 1991. godine, Posedarci će obići legendarnu Mitnicu, Sajmište, masovnu grobnicu na Ovčari, Vodotoranj, Trpinjsku cestu, Vukovarsku ratnu bolnicu, Bijeli križ, prošetat će se ulicama herojskog grada Vukovara. Na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja općinsko izaslanstvo položit će vijenac i zapaliti svijeće u čast poginulima u Domovinskom ratu. Tom prigodom poklonit će se i na posljednjem počivalištu generala Blage Zadre i njegova sina Roberta.