Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prostran: Opravdat ću povjerenje Zadrana

Autor: Roman Morović

15.01.2009. 23:00
Prostran: Opravdat ću povjerenje Zadrana

Foto: Vedran SITNICA



Drugu godinu za redom čitatelji Zadarskog lista za nadu godine izabrali su mladog košarkaša Zadra Tonija Prostrana. Priznanje je to koje je Prostran zaslužio prije svega svojim velikim košarkaškim talentom, ali i odličnim igrama i rezultatima u mlađim selekcijama hrvatske reprezentacije. Ipak, ovo je jedina kategorija u kojoj sportaš dobiveno priznanje i ukazano povjerenje tek treba opravdati, a to je moguće samo ukoliko mu se pruži prilika da pokaže svoje kvalitete.
– Drago mi je da sam već drugu godinu za redom izabran za nadu godine i želio bi se zahvaliti svim čitateljima i svim ljudima koji vjeruju u mene. Nadam se da ih neću razočarati, te da ću jednoga dana možda osvojiti i nagradu za sportaša godine – kazao je Prostran na svečanosti dodjele nagrada.
Osim same nagrade, Prostranu je možda još i veće priznanje kada zadarski Tornado skandira njegovo ime, a zna se koliko to znači u “gradu košarke”.
– Podrška navijača mi zaista puno znači i lijepo je čuti kada skandiraju moje ime. To znači da ljudi imaju povjerenja u mene i vjeruju u moje mogućnosti. To mi daje jednu veliku snagu da treniram još jače i trudim se još više kako bi iz dana u dan mogao igrati sve bolje.
Što se protekle godine tiče Prostran je kući ponio dvije medalje, onu brončanu sa europskog juniorskog prvenstva, te onu zlatnu za naslov prvaka Hrvatske sa Zadrom.
– U 2008. godini osvojio sam brončanu medalju na EP s juniroskom reprezentacijom gdje sam proglašan i za najboljeg asistenta prvenstva, te naravno prvenstvo Hrvatske za Zadrom što je za mene i za klub zaista velika stvar. Ipak, prošle se godine neću previše sjećati po dobrome, pa mogu čak reći da bi je volio što prije zaboraviti. Nadam se da će 2009. biti bolja. Što se reprezentacije tiče očekuje nas Svjetsko prvenstvo u Novom Zelandu (kategorija u 19), te Europsko prvenstvo do 18 godina. Što se Zadra tiče naš cilj je jasan, a to je “skinuti” Cibonu i plasirati se u Euroligu – zaključio je mladi zadarski razigravač.
Talent i želja za radom mladog Prostrana su neupitni. Ono što mu sada najviše treba jest prilika za igru i dokazivanje jer samo tako može steći iskustvo prijeko potrebno za daljnji košarkaški razvoj. Stoga je ono što ćemo mu prvo poželjeti u 2009. upravo prilika.