Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Raduje me svako priznanje iz Zadra

Autor: Šime Ćurko

15.01.2009. 23:00
Raduje me svako priznanje iz Zadra

Foto: AP



Uvijek će ostati zapisano, Luka Modrić prvi je dobitnik priznanja koje je Zadarski list dodijelio najboljem zadarskom sportašu koji ne nastupa za klub iz Zadarske županije. Lukine obveze u Tottenhamu su takve da nije mogao doći po svoj trofej. Zato su u pomoć priskočili otac Stipe i sestra Diora, vjerna kroničarka svih Lukinih rezultata, i uzeli još jedan u nizu prinanja koje je Modrić, iako tek 22-godišnjak, već sakupio. Za to vrijeme Luka je u Londonu na treningu Tottenhama hvatao formu pred nastavak sezone u kojoj se “pijetlovi” bore za ostanak u Premijer ligi.
– Najbolji, kažete? Uvijek su najdraža priznanja koja dolaze iz rodnog grada. Zadar je bio i ostao moj grad zato se i radujem ovoj nagradi. Lijepo je znati da je bilo glasova i za mene. Hvala svima – poručio je Modrić koji je u Tottenhamu razuvjerio sve one koji su sumnjali kako će se jedan od najjačih aduta Slavena Bilića prilagoditi u trenutačno najjačoj svjetskoj ligi.
– Zadovoljan sam. Vjerovao sam u svoje mogućnosti i prije dolaska u Tottenham. Za potpuno zadovoljstvo nedostaje bolji rezultat Tottenhama. Krenulo nam je nakon lošeg starta, sada smo opet u rezultatskim problemima. Proći će i to, treba preživjeti ovo razdoblje koje nikome u klubu nije lako.
Tottenham je promijenio i trenera, umjesta Junade Ramosa, koji je silno želio Modrićev dolazak, momčad sada vodi Harry Redknapp.
– Kod Redknappa sam počeo igrati bolje, ali trgnula se i cijela momčad. Dobro mi je bilo i kod Ramosa.
Slaven Bilić u Modrića ima neograničeno povjerenje. Domaćim porazom od Engleske Hrvatska je komprimirala izglede za prvo mjesto u skupini i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.
– Treba napraviti sve da bismo osvojili prvo mjesto. Ipak, to će biti vrlo teško, realnije je očekivati da ćemo se s Ukrajinom boriti za drugo mjesto. Svaka sljedeća utakmica za Hrvatsku je od izmnimnog značaja, bez obzira s kim igramo. Vjerujem da ćemo nakon svega otići na još jedno veliko natjecanje.
Tko će biti novi prvak Premijer lige?
– Manchester United.
A Hrvatske?
– Dinamo.