Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Referada seli u DHM

Autor:

15.01.2009. 23:00
Referada seli u DHM


Dobar dio poslova referade preuzet će tajnice odjela, a studentska referada izmjestit će se u prostore Doma hrvatske mladeži do kraja ljeta, kazao je rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić
Do kraja ljeta Studentska referada Sveučilišta u Zadru preselit će se u nove prostore te će poprimiti sasvim novi izgled i funkciju. Naime, zahvaljujući ISVU, (Informacijski sustav visokih učilišta), uvelike će se olakšati dosadašnji administrativni posao koji je obavljala referada.
– Kad se uđe u taj sustav, dobar dio poslova referade će preuzeti tajnice odjela, a studentska referada izmjestit će se u prostore Doma hrvatske mladeži do kraja ljeta, kazao je rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Ante Uglešić, napomenuvši da se upravo zahvaljujući tom sustavu danas u svakom trenutku može znati broj studenata Sveučilišta u Zadru, a on je u utorak bio 6.293 studenta.
Od 1. listopada referada će imati i manje djelatnika, jer će jedan dio osoblja biti premješten na odjele. Sama referada ubuduće će služiti za formalne stvari, poput izdavanja potvrda, provjere podataka, organizacije promocija i slično. Najveći dio ostalog preuzimaju tajništva odjela.
– U pet godina smo uspjeli doći do toga da svaki odjel ima svoje tajništvo, što smatramo velikim uspjehom, kazao je Uglešić.