Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dio Puta Dikla ostaje zatvoren

Autor: Anita Ćustić

15.01.2010. 23:00
Dio Puta Dikla ostaje zatvoren

Foto: Zvonko KUCELIN



Treća i četvrta faza radova obavljat će se paralelno, a prometnica od škole do mora otvorit će se tek nakon završetka druge faze, jer će se i do tada autobusom moći prometovati jedino preko Ulice Romansa, pojasnio je Grgo Peronja
Put Dikla, točnije, dionica od Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole prema Diklu zbog tamošnjih je radova na rekonstrukciji kanalizacije i sustava odvodnje na području Dikla već duže vrijeme zatvorena. Kako doznajemo u razgovoru s Grgom Peronjom, direktorom zadarske Odvodnje, tamošnji su poslovi završeni te asfaltiranje ove dionice slijedi idućih dana.
– Poznato je da se cijeli projekt u Diklu sastoji od četiri faze, a rok za završetak svih radova je 30. travnja. Ovih će dana biti potpuno završena prva faza, ova kod Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole nakon čega će se započeti s drugom fazom radova. Treća i četvrta faza radova obavljat će se paralelno, a prometnica od škole do mora otvorit će se tek nakon završetka druge faze, jer će se i do tada autobusom moći prometovati jedino preko Ulice Romansa, pojasnio je Peronja. Diklo je, napomenuo je, samo po sebi specifično jer nema “rezervnih” ulica kojima bi se moglo prometovati dok se radovi odvijaju, zbog čega je i bila neophodna podjela radova u faze kako bi se tamošnjim stanovnicima omogućilo kretanje.
Završetkom radova na Putu Dikla, odnosno konačnim asfaltiranjem ovog dijela završit će se prva faza radova, ona koja se odnosi na crpnu postaju Zgon, nakon čega slijedi prelazak na drugu fazu koja obuhvaća predio od bivšeg ugostiteljskog objekta “Sunshine” do Ulice Romansa.