Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Biograd svoj na svome

15.01.2012. 23:00
Biograd svoj na svome


Sve je super i sve je za pet kad si u Biogradu i voliš mali nogomet. Upravo ovako bismo mogli početi izvještaj sa finalne večeri malonogometnog turnira Kup grada Biograda. Poduzetni organizatori iz HNK Primorca, Ivica, Slaven, Darko, pa opet Ivica, Milivoj, Toni, Bobe, Matić i ostali učinili su sve da se svi osjećaju kao kod kuće. Kako je turnir izgledao, posebno njegov finale, organizatori sigurno ne žale uloženog truda, ali i novca.
– I na ovaj smo način dostojno obilježili Dan grada – rekao je Ivica Banić, prvi među jednakima iz redova organizatora.
Tijekom dvadeset dana odigrano je gotovo četrdeset utakmica, bez ijednog incidenta. Sportski naboj nije izostao, ali sve u granicama korektnog. Pobjednik turnira je domaćin Biograd, koji je u finalu nakon izvođenja šesteraca bio bolji od Raštana. Bio je to pravi spektakl malog nogometa, uz nastup Marka Perkovića-Thompsona i klape Cambi te Biogradskih mažoretkinja. Sve njih, kao i igrače na terenu, podržale se navijačke skupinama Raštana i Biograda.
Kada je riječ o finalu gostujući navijači na tribinama pali su u trans kada je u 13. minuti Goran Burčul uposlio natrčalog Josipa Čačića kojem nije bilo teško iz blizine dovesti svoju momčad dovesti u vodstvo – 0:1. Zadovoljstvo kod Raštana trajalo je samo šest minuta, s tim da su Čačić i Burčul imali još dvije izgledne prigode koje je domaći vratar Baričić zaustavio. Nakon toga Biograd se potpuno orijentirao na napad i to mu se isplatilo. Iz jedne brze kontre, koju je povukao Mate Bugarija, Dragan Radman je primivši loptu neometan krenuo s njom nekoliko koraka i iz “mrtvog kuta” s lijeve strane zabio za izjednačenje. S tim se rezultatom otišlo na odmor.
U drugom dijelu izmjenjuju se napadi s obje strane, no bez pogotka. U 25. minuti bilježimo prigodu Marka Gospića, pa na drugoj strani Šime Klarina u 36. minuti da bi se kraj dočekao rezultatom iz prvog dijela. U ruletu šesteraca više samopouzdanja i sreće imali su igrači Biograda koji su zasluženo osvojili veliki pokal Kupa grada Biograda.
– Presretan sam što smo osvojili ovaj lijepi pokal. Našem zadovoljstvu nema kraja, u mjestu biti prvi to se pamti – izjavio je Ivica Lukić, voditelj Biograda.
– Sve smo učinili što je bilo u našoj moći, nemam zamjerke igračima na zalaganju, no šesterci su uvijek rulet. Ovaj put sreća je bila na strani Biograda i ja im čestitam na osvojenom trofeju – kazao je Marin Katuša, voditelj Raštana.
Treće mjesto osvojio je Benkovac nakon pobjede u dvoboju protiv Svetog Petra.


Finale


BIOGRAD5 (1)
RAŠTANE4 (1)
ŠSD. Gledatelja: 650. Suci: Josip Viduka (Zadar) i Damir Adžić Kapitanović (Biograd na Moro). Strijelci: 0:1 Čačić (13′), 1:1 Radman (17′); šesterci: Žmire, Šarić, Baričić, Radman za Biograd, a Čačić, Medun, Gospić za Raštane.
BIOGRAD: Baričić, Tokić, Mate Bugarija, Klarin, Pavin, Žmire, Šarić, Radman, Marko Bugarija, Mitrović. Voditelji: Ivica Lukić i Božo Miletić.
RAŠTANE: Pedić, Župan, Bacalja, Andačić, Kurtin, Medun, Čačić, Šimurina, Burčul, Čirjak, Birkić. Voditelji: Marin Katuša i Ivica Čirjak.




Za treće mjesto


BENKOVAC4
SVETI PETAR1
BENKOVAC: Tokić, Kolić (2), Zubčić, Marjanović (1), Uskok (1), Remšak, Lončar, Žilić. Voditelji: Dragan Klarica i Branimir Jarmanović.
SVETI PETAR: Lončar, Dujmović, Rančić, Šarlija, Bakula, Klanac, Čerina (1), Klapan, Škoda. Voditelji: Emilio Colić i Tiho Knežević.


Najbolje momčadi i pojedinci


Prvo mjesto, 12.000 kuna i pobjednički pokal pripalo je Biogradu, a uručio ga je Ivica Knez, biogradski gradonačelnik. Drugo mjesto, 5.000 kuna i pokal pripalo je Raštanima, a treće Benkovcu uz 3.000 kuna i pokal.
Najbolji igrač turnira je Goran Burčul (Raštane), najbolji strijelac Gojko Uskok (Benkovac) sa sedam zgoditaka, a vratar Rafaelo Baričić (Biograd). Svi su dobili pokale i priznanja.
– Pokal za najboljeg igrača mi je na neki način satisfakcija, jer moja momčad nije osvojila finale. Dečkima iz Biograda čestitam, bili su bolje sreće pri izvođenju šesteraca – kazao je Goran Burčul.
– Iako nismo bili kompletni, osvojeno treće mjesto, uz to što mi je pripala titula najboljeg strijelca, potvrda su da se u Benkovcu igra dobar mali nogomet. Hvala suigračima na brojnim asistencijama – izjavio je Gojko Uskok.
– Pobjedom u finalu dokazali smo da smo najbolji. Zadovoljan sam svojim obranama, uostalom ovaj trofej potvrđuje da sam dobro obavio posao – naglasio je Rafaelo Baričić.


Thompson: Uživao sam na biogradskom turniru


– Pored glazbe, uživam i u nogometu. Ipak, sve što sam vidio i doživio na Kupu grada Biograda rijetko se negdje može naći. Nisam bio toliko upoznat kakva je kvaliteta malog nogometa u Biogradu, no sada sam se uvjerio da ne zaostaje za velikim gradovima. Kada budem imao vremena sigurno ću dolaziti na ovakve turnirske malonogometne manifestacije u Biograd – rekao je Marko Perković Thompson.
– U Biogradu sam vidio kvalitetu na kojoj domaćinima mnogi mogu zavidjeti. Finale je bilo na prvoligaškoj razini, a navijači jedini i jedinstveni. Neka živi Biograd i njegov malonogometni kup – poručio je Edvardo Šegota, član klape Cambi.