Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nagrade Zadarskog lista: nagrađeni za drugo i treće mjesto

15.01.2012. 23:00
Nagrade Zadarskog lista: nagrađeni za drugo i treće mjesto


MARIO BALJAK (KK ZADAR), DRUGI SPORTAŠ
Veliki uspjeh
– Ovo je za mene zaista velika čast. Iskreno, malo me iznenadila činjenica da sam dobio toliko glasova. Drugo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji za mene je veliko zadovoljstvo i na neki način vrhunac odlične 2011. godine. Poznato je da u Zadru uvijek ima odličnih sportaša. I ove godine je tu bilo mnogo jakih imena i baš zato je ovo za mene veliki uspjeh.
PAOLA BOROVIĆ (AŠK ZADAR), DRUGA SPORTAŠICA
Još poneki rekord
– Prošle godine bila sam druga u nadama, a sada kao druga sportašicu. To mi je poticaj da postižem još bolje rezultate, odnosno da još bolje i dulje skačem. U sportu kao što je atletika kojom se bave milijuni ljudi biti osmi na svijetu nije mala stvar. Ova nagrada mi je obveza da budem još bolja i da pokušam srušiti još poneki rekord.
IVAN LULIĆ (KK ZADAR), DRUGA MOMČAD
Postali smo prepoznatljivi
– Mi smo godinama tu gdje jesmo, a to je vrh hrvatskog i europskog kuglanja. Očito smo prepoznatljivi. Drugo mjesto je velika nagrada za nas, iako bi sigurno ljepše bilo biti prvi, ali drago mi je što se naš trud i želja za vrhunskim rezultatima cijene u našem gradu. Smatram da je ovaj rezultat, s obzirom na glasovanje velikog broja novinara, ipak realan.
MARKO SUTLOVIĆ (KSV ZADAR), DRUGA EKIPA
Bit će teško ponoviti 2011.
– U prošlom izboru bili smo u konkurenciji, a ovaj put smo drugi smo. Zadovoljan sam jer smo kroz cijelu godinu imali vrhunske rezultate. U kategoriji kadeta i juniora na Prvenstvu Hrvatske osvojili smo sve te smo postali najbolji klub u kategoriji juniora i seniore te općenito najbolji klub u Hrvatskoj. Imali smo uspjeha i na međunarodnom planu tako da je prošla godina za nas najuspješnija pa mislim da će sve to u ovoj godini biti teško nadmašiti.
NIKOLA BOJO (TK ZADAR), TREĆI SPORTAŠ
Medalje i samo medalje
– Zadovoljan sam i drago mi je na ovom priznanju. Ovo mi je i velika obveza pa ćemo vidjeti što će biti. Imam nekoliko međunarodnih turnira, slijedi i Europsko prvenstvo. Zanimaju me medalje i samo medalje.
JOSIPA NEKIĆ (PK ZADAR), TRENERICA LUCIJE MIJOLOVIĆ, TREĆE SPORTAŠICE
U kategoriji s najboljima
– U Lucijino i u ime Plivačkog kluba Zadar zahvaljujem Zadarskom listu i svim sudionicima ovog izbora. Bili smo ugodno iznenađeni samim uvrštenjem Lucije Mijolović u konkurenciju za najbolju sportašicu, tako da smo prezadovoljni osvojenim priznanjem. Trudit ćemo se u ovoj godini ljestvicu podići još više i istovremeno se nadati da će Lucija ponovno zaslužiti mjesto među najboljima. Budući je ona plivačica s invaliditetom, posebno nas veseli što je u izboru svrstana u istu kategoriju s ostalim sportašicama.
PAVLE KOSTOV/PETAR CUPAĆ (JK USKOK), TREĆA MOMČAD
London je najveći izazov
– Ova nagrada nam je usitinu mnogo znači te nam je poticaj za truditi se biti još boljima, a nadamo se da možemo sljedeće godine i do prvog mjesta. Pred nama se ove godine nalazi puno izazova, a najveći su Olimpijske igre u Londonu. Treniramo puno parom, unatoč buri zimi i želja nam je na najvećoj pozornici pokazati koliko možemo i donijeti puno veselja Zadru i njegovoj sportskoj zajednici.