Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HNS isključio Čačića

15.01.2014. 23:00
HNS isključio Čačića


Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata sinoć je na sjednici održanoj u punom sastavu jednoglasno isključilo Radimira Čačića iz stranke, izjavila je nakon sjednice predsjednica HNS-a Vesna Pusić.
U strankama vladajuće koalicije – SDP-u, IDS-u i HSU, nisu željeli komentirati odluku Predsjedništva HNS-a o isključenju Radimira Čačića, no svi drže da ta odluka neće utjecati na budućnost koalicije.
Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan na upit Hine da se očituje o jednoglasnoj odluci Predsjedništva HNS-a o isključenju iz stranke bivšega predsjednika Radimira Čačića, rekao je da se neće očitovati o tome, ali da ta odluka nema nikakvog utjecaja na vladajuću koaliciju.
Ni vodstvo IDS-a nije htjelo večeras komentirati tu odluku i također smatraju da se se ta odluka neće odraziti na budućnost vladajuće koalicije.
Potpredsjednik IDS-a i jedini kandidat za predsjednika te stranke na idućem izbornom Saboru te pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako ova stranka nije nikada do sada komentirala unutarstranačke odluke, pa neće ni sada. “Svaka stranka ima svoja tijela koja autonomno donose odluke, a mi te odluke poštujemo,” kazao je Miletić za Hinu.
Na upit može li se ova odluka odraziti i na budućnost to jest na funkcioniranje vladajuće koalicije, Miletić je odgovorio da “koaliciju čine četiri stranke, a ne pojedinci”.
HDZ smatra da isključenje Radimira Čačića može imati utjecaja i na HNS i na vladajuću koaliciju, u čijim redovima su, ocijenio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, “očiti procesi disperzije”.
“To svakako može utjecati na i HNS i Kukuriku koaliciju kao takvu. Očiti su procesi disperzije u njihovim redovima, što nije dobro za Vladu koja ionako jako, jako loše ili nikako ne radi”, izjavio je Karamarko.