Oguić s istomišljenicima napustio HNS

Slika korisnika admin
Borko Oguić

Izbacivanje Radimira Čačića iz stranke, ponovno je pokrenulo turbulencije u županijskom HNS-u. Nezadovoljni odlukom predsjedništva o njegovom izbacivanju, Borko Oguić, osnivač i predsjednik podružnice Hrvatske narodne stranke u gradu Pagu zajedno s još desetak članova istupio je iz stranke. U Gradskom vijeću će zajedno s Davorom Donadićem, također bivšim HNS-ovcem, bit će nezavisni vijećnik.

- Predsjednica je iskoristila stranku za privatni obračun s gospodinom Čačićem, što je vrlo nekorektno. Na ovaj način želimo dati podršku čovjeku koji se do svibnja ne može ni žaliti na ovu odluku. Ovo je postupak koji se morao ovako brzo dogoditi i za mnoge šokantan, ali ne i za mene. Prije godinu dana sam predviđao da će se to dogoditi, jer već tri godine na relaciji Pusić-Čačić tinja privatni spor. Ovo nema nikakve veze s njegovim djelovanjem, jer od 17. lipnja, otkada je u zatvoru, on ni jednim potezom nije djelovao niti je rušio ugled stranke, kako se navodi u priopćenju predsjedništva. To je bezočna laž. Čisti revanš gospođe Pusić prema Čačiću, zaključuje Oguić, inače nekadašnji HNS-ov gradonačelnik Paga.

Istup Borka Oguića komentirala je i predsjednica županijskog HNS-a Vesna Sabolić, koja je danas predsjedala sjednicom županijskog predsjedništva stranke. Sabolić kaže da su Oguić i podružnica Pag prebrzo donijeli odluku.

- Razumijem Oguića koji je osobni prijatelj Ratka Čačića. Uostalom, i meni ga je osobno žao, ali u političkim strankama postoje određena pravila igre. Bez obzira na osobna razmišljanja, moramo poštovati odluke viših tijela stranke. U potpunosti podržavamo odluku predsjedništva stranke i, kao što sam već prije izjavila, nitko nema pravo narušavati jedinstvo i interese svih članova stranke u cijelini. Ponovit ću, podružnica Pag je trebala malo pričekati, dobiti sve informacije, pa onda donijeti odluke, kaže Sabolić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Svaka čast poštenim i istinskim narodnjacima. Odavno sam tvrdio da je Vesna Pusić moralna nakaza. Sada je to definitivno potvrdila. Ostati u HNS-u mogu samo oni kojima je obraz deblji od đona na cokuli!