Jelenković ostavio heroin pod kamenom pa pao u ruke policiji

Slika korisnika admin
Heroin

Domagoj Jelenković (36) sjeo je jučer na optuženičku klupu  Općinskog suda u Zadru gdje mu je započelo suđenje zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama te napada na službenu osobu.

Jelenković je nakon čitanja optužnice rekao da se ne osjeća krivim, a  njegova odvjetnica Tanja Budimir u sudski je spis priložila dokumente  o "prošlosti odnosa" između njezina klijenta i policajca na kojeg je on,  prema optužnici,  nasrnuo u službenim prostorijama policije po  uhićenju.

- U spis prilažem podneske unutarnjoj kontroli MUP-a i pučkoj pravobraniteljici na postupanje ovdje, navodno, oštećenog policajaca prema mom klijentu, te odgovor MUP-a kao i podnesak zadarskom ODO- u, a ujedno prdlažem i dvije svjedokinje - Klaudiju Jelenković i Anu Surać, na okolnosti još iz 2006. godine kada je moj klijent bio osumnjičen  za paljevinu automobila policajcu josi Bubnjaru. Dakle, postoji njegov  animozitet od ranije prema mom klijentu, kazala je Budimir no sutkinja je prihvatila navode tužitelja Dragana Bogatića i odbila njezin prijedlog kao irelevantan za inkriminirani slučaj.

Tužiteljstvo Jelenkovića tereti da je s ciljem daljnje prodaje 11. rujna  u jutarnjim satima ispod kamena na rubnom dijelu dijelu borove šume  na području Gaženice ostavio PVC paketić s 49,97 grama heroina. O tome je jučer svjedočio Antonijo Vulin, načelnik odjela za narkotike u PU  zadarskoj koji je kazao kako on nije vidio Jelenkovića u trenutku kad je  pod kamen stavljao paketić s heroinom, ali da dvojica njegovih kolega  jesu.

- Ja sam vidio okrivljenika kad je on skrenuo do mjesta gdje su potom dvojica kolega pronašli drogu. Provjerom su utvrdili da je riječ o  heroinu, nakon čega je Jelenković zaustavljen i uhićen. Priveden je u  policijske prostorije gdje je su njim tijekom postupka prijemjenjena  sredstva prisile, ali ona nužna i zakonom dozvoljena. O tome je  sačinjen i zapisnik, posvjedočio je Vulin te kazao kako se sjeća i da je iz  Zagraba stigla Jelenkovićeva predstavka na postupanje te da su se o  njoj očitovali svi koji su sudjelovali u postupku.

Krunoslav Pervan također je potvrdio kako nije bilo nikakvih prijetnji  ili nepotrebne prisile prema Jelenkoviću, a o napadu je svjedočio sam  Bubnjar koji je na upit sutkinje Sandre Radanović kazao da od Jelenkovića ne traži nikakvu naknadu štete. Potvrdio je svoj prvotni iskaz o događaju kako ga i navodi tužiteljstvo u optužnici, odnosno da je nakon  Jelenkovićeva uhićenja ušao u prostoriju u kojoj se on nalazio, a da ga  je on dočekao riječima: "Što si ti došao mene maltretirati?".

Potom je, prema optužnici i svjedočenju samog Bubnjara, ali i Pervana i Vulina, na njega krenuo i fizički udarivši ga otvorenim dlanom po  licu. Bubnjar ga je uhvatio za ruku i naredio mu da prestane, no Jelenković se oglušio na zapovjed te, hvatajući ga za ramena i prsa, pokušao  oboriti. Tu je "uskočio" Vulin koji je Jelenkovića uhvatio za noge i  srušio na pod nakon čega su ga uporabom "ključa na laktu" svladali  Vulin i Pervan zajedno. Suđenje se nastavlja 30. siječnja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno