Od srca se smije kad pomaže se drugom

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Zadarska publika je i ove godine pokazala da ima veliko srce. Hrvatsko narodno kazalište Zadar bilo je u petak navečer ispunjeno gotovo do posljednjeg mjesta. Sedma humanitarna akcija Lige protiv raka Zadar "Smijeh kao lijek -smijehom protiv raka", uspješno je realizirana. Karte po cijeni od 50 kuna planule su u najvećoj mjeri danima pred izvedbu predstave "Dimnjačar" Kerekeš Teatra koju su došli pogledati brojni Zadrani, i ne samo oni, kupovinom ulaznice prikupljajući sredstva za Onkološki odjel Opće Bolnice Zadar.

- Prezadovoljni smo, Zadrani stvarno imaju sluha i razumijevanja za ovakve akcije, humanitarci su od srca, uvijek podržavaju ovu, kao i druge akcije naše Lige protiv raka, naglasio je tajnik Lige Vladislav Tomčuk.

Liga protiv raka Zadar godinama prikuplja sredstva za onkološke pacijente, bilo da je riječ o aparaturi ili drugim potrebama odjela. Tomčuk dodaje kako sa zadovoljstvom može izdvojiti i Ljubomira Kerekeša, koji se spremno odazvao na njihov poziv, priuštivši publici onu, pogotovo u današnje doba, prijeko potrebnu dozu smijeha. Njegov je dimnjačar, zafrkavajući se na račun političara, muško-ženskih odnosa i brojnih drugih tema, nasmijao publiku, ponekad i do suza.

Ovogodišnju akciju Lige prepoznali su, među ostalima, i zadarski dimnjačari, Božidar Martinović, predsjednik Sekcije dimnjačara u Zadru koji je rado prihvatio poziv na suradnju, organiziravši animaciju publike na ulasku u kazalište. Tamo ih je dočekivao dimnjačar Danko Jurlina, dijeleći im "zlatnike" na djetelinu s četiri lista.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno