Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stipe Žunić trenutačno ima drugi rezultat u svijetu

15.01.2017. 23:00
Stipe Žunić trenutačno ima drugi rezultat u svijetu


Stipe Žunić, najbolji hrvatski bacač kugle, otvorio je dvoransku sezonu pobjedom i hicem od 20,68 metara na mitingu u Virginiji. Najbolji je to rezultat ove sezone u Europi i drugi na svijetu, bolji od Žunića ove sezone jedino je Amerikanac Jordan Geist s hicem od 20,82 metra.
– Jako smo radili i ovaj je hitac posljedica toga, iako nisam dosad previše bacao. Tek je početak sezone i “veliki dečki” još nisu bacali, ali lijepo je vidjeti svoje ime na listi najboljih na svijetu. Krug je bio dosta sklizak i nije bilo lako bacati, zato mi je ovaj rezultat još i draži – rekao je Stipe Žunić, koji je odmah na prvom natjecanju ispunio normu za najvažnije natjecanje zimskoga dijela sezone, Europsko dvoransko prvenstvo, domaćin kojega će od 3. do 5. ožujka biti Beograd.
– Jako sam zadovoljan kako je počela sezona i jedva čekam iduće natjecanje. Sada samo moram nastaviti ovako jako trenirati, dobro bacati pa se nadam i dobrom rezultatu u Beogradu. Cilj je plasirati se među tri najbolja i napokon osvojiti medalju. Prošlih sam godina uvijek bio blizu, ali bih ostao bez medalje. Ako sve bude išlo po planu, nadam se da ću srušiti i svoj državni rekord – dodao je Stipe Žunić, koji je svoj i najbolji hrvatski rezultat bacio prije dvije godine u Fayettevilleu kada se njegova kugla zaustavila na 21,11 metara.