Branitelj s obitelji deložiran iz državnog stana u Jankolovici

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ostali bez doma
Tihomir i supruga Ivanka žive u trošnoj kući posljednjih 12 godina, kada su s četvero djece doselili iz Nove Gradiške u potrazi za boljim životom
Arif SITNICA
Ostali na cesti bez ičega

Jutros u 10 sati iz male trošne kuće u Jankolovici izbačena je obitelj hrvatskog branitelja Tihomira Đurđevića. Tihomir i supruga Ivanka žive u trošnoj kući posljednjih 12 godina, kada su s četvero djece doselili iz Nove Gradiške u potrazi za boljim životom.

- Došli smo u Biograd trbuhom za kruhom prije 12 godina te smo tražili smještaj. Tad smo s gospodinom Nevenom Savićem sklopili ugovor o najmu ovog trošnog stančića i sve smo ovjerili kod odvjetnika i javnog bilježnika. Međutim, kad sam htio prijaviti boravak, u policiji mi je rečeno da donesem vlasnički list iz Katastra gdje mi je rečeno da gospodin nije imao pravo sklopiti ovaj ugovor jer taj stan nije njegov. Naime, kako smo poslije saznali, stan je u vlasništvu Republike Hrvatske, a stan je dan majci gospodina Savića dok je radila u Vrani. Vratio sam se nazad u policiju gdje su mi rekli da nema problem jer znaju gdje sam. Ja nikakva prava nemam, adresa na osobnoj iskaznici mi je još uvijek na Novoj Gradiški, a ovdje radim i živim, ispričao nam je vidno uzrujan Tihomir Đurđević, koji trenutno radi kao domar i čistač u kafiću, a cijela obitelj preživljava od povremenih i sezonskih poslova.

Supruga Ivanka je bolesna te nema stalni posao već i ona radi povremene poslove. Dodali su kako ni on ni supruga nemaju ništa, a on kao dragovoljac Domovinskog rata s 800 dana borbenog sektora na bojištu nije ostvario nikakva prava.

- Danas nas deložira osoba koja nam nije imala pravo iznajmiti taj stan jer on nije vlasnik stana, već Republika Hrvatska, ali nas ne izgoni Hrvatska već privatna osoba, rekao nam je Tihomir dodavši kako će sa suprugom morati preseliti u derutni prostor koji nije pogodan za život. Naime, radi se o praznom prostoru razbijenih prozora, vlažnih i polusrušenih zidova.

I prostor u kojem su do sada živjeli nema struje, a zadnje dvije godine nemaju tekuće vode već po vodu idu na Vranu, te sakupljaju kišnicu u velika plastična vjedra. Osim toga, wc je izdvojen iz kuće te je improviziran uz stambeni dio.

Njena kćer Silvija Troskot, koja je bila uz roditelje, ispričala je kako na stanu prilikom dolaska nije bilo ni vrata ni prozora, već su sve uredili uz pomoć dobrih ljudi koji su im pomogli da stan urede kako bi bio pogodan za život obitelji s djecom.

- Ovo su državni stanovi i gospodin Savić na temelju ugovora o najmu deložira moje roditelje. Naime, tata je, kad je vidio da stan nije Savićem, odlučio kako više neće plaćati najam, a Savić mu je na to blokirao račun. Znači, njemu je blokiran račun jer ne plaća stanarinu. A kome da je plaća? Državi? Onda neka država da taj stan njemu, a ne Saviću koji nema veze s tim, priča kćer Silvija.

Uz Tihomira i Ivanku su bila djeca te susjedi koji su došli dati podršku ovoj, kako su rekli, mirnoj i poštenoj obitelji. Obavijest o deložaciji bila je i na facebook stranici udruge Živi zid, čiji su predstavnici također bili na deložaciji. Međutim, ni jedna od braniteljskih udruga nije došla pružiti podršku jednom dragovoljcu Domovisnkog rata u teškoj situaciji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika pupuc
Što reći na pravnu državu Hrvatsku? Mislim da je i ovom branitelju žao što se borio za ovu lakrdiju od države kao i mnogima koji to sve glasnije govore. Čovjek,otac četvero djece, Hrvat, branitelj bez adrese??? Za povratiti!!!!!