Građanima za donacije na dar koncert Lovre Pogorelića

Slika korisnika valentinam
Predstavljen novi klavir Koncertnog ureda
Vrijednost novog klavira je 350 tisuća kuna
Marin GOSPIĆ
Prinova Koncertnog ureda

Nakon nešto više od pola godine od završetka obnove Kneževe palače, Koncertni ured Zadar koji djeluje u njenim prostorima donacijama i uz pomoć Grada Zadra postao je vlasnik koncertnog klavira marke Bösendorfer za potrebe održavanja programa u Koncertnoj dvorani Braće Bersa. Kako je na konferenciji za medije rekla Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, vrijednost ovog instrumenta je 350 tisuća kuna.

- Sretni smo da imamo u posjedu svoj instrument, iako manji klavir u odnosu na onaj koji se nalazi na Sveučilištu u Zadru. Grad Zadar je uložio 235 tisuća kuna, a Lions klub je donirao 122 tisuće kuna. Koncert predstavljanja ovog klavira bit će ove subote na koncertu našeg poznatog pijaniste Lovre Pogorelića, naglasila je Bušić, te pozvala Zadrane da od četvrtka u Koncertom uredu predignu besplatne ulaznice.

Radovan Dunatov, pročelnik Odjela za kulturu i sport Grada Zadra naglasio je kako je klavir koji se nalazi u zgradi Sveučilišta bio većih dimenzija, te ga nije bilo moguće premjestiti u Kneževu palaču.

- U partnerskom odnosu između Grada i Lionsa dogovorili smo se da novac koji je prikupljen za glazbenu dvoranu bude uložen u kupnju klavira i stoga bih se zahvalio svima koji su oplemenili kulturnu scenu Zadra, naglasio je Dunatov. Nikša Milić, predsjednik Lions kluba Zadar je istaknuo da su lionsi organizirani u cijelom svijetu, a njihovo djelovanje je vezano uz humanitarne akcije.

- Rodila se ideja kako bi smo pomogli obnoviti koncertnu dvoranu, kroz festival Zadar Open clasic air i tako smo kroz nekoliko godina prikupili ovaj iznos. U međuvremenu smo odlučili taj novac uložiti u kupnju koncertnog klavira, naglasio je Milić. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno