Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dobrović: Nije me se pritiskalo i ucjenjivalo

16.01.2019. 11:09
Dobrović: Nije me se  pritiskalo i ucjenjivalo


Nakon brojnih medijskih natpisa i prozivanja kako mene  osobno, tako i moje stranke u svezi u ponedjeljak konstituiranog  Mjesnog odbora Poluotok, a na koja nisam i nismo odgovarali, osjećam obavezu obratiti se javnosti. Nadam se da je sada svima jasno da od raznoraznih konstrukcija, u kojima ja radim za ovu ili onu stranku, zbog navodnih pritisaka i tko zna čega sve ne, nažalost teoretičara zavjere, nema i  nije bilo ništa. Kao što sam rekao u svom prvom priopćenju, razlog moje  suzdržanosti bio je taj što nisam htio pristati na koaliciju ni s HDZ-om ni  sa SDP-om, a toga se i danas držim, stoji u priopćenju vijećnika MODES- a Donata Dobrovića.
S obzirom da nikakve koalicije  nema i da je SDP odlučio bezuvjetno  podržati našeg kandidata za predsjednika MO (ne bih imao ništa protiv  ni da je to napravio i HDZ)  jer sam od početka tražio isključivo da nas se  podrži i pusti da radimo za dobrobit Poluotoka, ja sam svojom dosljednošću i upornošću do kraja uspio u svom naumu, a to je da ni HDZ ni  SDP ne vode MO Poluotok nijedan jedini dan, te više nisam imao razloga  ne podržavati  kandidata s naše liste, unatoč nekim njegovim neprimjerenim i neistinitim izjavama.
Zbog dobrobiti građana u MO Poluotok, odlučio sam oko konkretne  teme  ne polemizirati s njim te ostaviti po strani eventualne osobne nesuglasice jer sam mišljenja da treba gledati naprijed i početi raditi. Što se  mene tiče, u politici ne smije postojati taština ni ego, već samo javni interes.
Nadalje, još neki pojedinci pa i određeni mediji konstatno su plasirali  u javnost neistine da se na mene provode pritisci kako iz HDZ-a, tako i iz  vrha moje stranke, a budući da sam i sam član predsjedništva GO Zadar,  to mi je presmiješno jer još nisam čuo za takav slučaj autoagresije (sam  sebe pritišćem – lol). Odlučno odbacujem bilo kakve priče o pritisicima i  ucjenama, a o mojem podlijeganju njima bespredmetno je i govoriti jer  samim konstituiranjem mjesnog odbora i odabirom predsjednika vidi se  tko je govorio istinu, a tko nije. Oni koji su iznosili laži i neistine neka sada pogledaju ljude u oči i neka se sami operu jer nitko ih na to nije ni tjerao (ili su oni bili pod pritiskom???).
Očito je u ovom i ovakvom sustavu vrijednosti problem imati svoj stav,  jer ako ga imaš, sigurno je u pitanju neka teorija zavjere.
Na kraju,  što se tiče samog mjesnog odbora, drago mi je da je to konačno završilo te ovim putem javno pozivam sve strane da zajedno  aktivno sudjelujemo u poboljšanju života naših sugrađana, zaključuje se u  priopćenju koje potpisuje Donat Dobrović, član Predsjedništva GO MODES-a Zadar.