Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

DOVRŠETAK CENTRA Natječaj za Mocire produljen do 24. siječnja

16.01.2019. 11:46
DOVRŠETAK CENTRA Natječaj za Mocire produljen do 24. siječnja


Iako je rok natječaja za dovršenje i dogradnju Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama  Mocire istekao 14. siječnja, u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i  graditeljstvo saznajemo kako je novi rok produljen do 24. siječnja.
Zamjenik pročelnika, Matko Segarić, kaže nam kako su razlog tome  upiti zainteresiranih izvođača zbog kojih su odlučili ipak produljiti rok  dajući im još deset dana za pripreme ponuda.
Grad Zadar, ističe Segarić, želi da ovaj postupak bude što transparentniji kako bi bio izabran i najbolji ponuđač. Ostaje vidjeti kojoj će tvrtki  biti povjeren dovršetak Mocira te hoće li dugo očekivani Centar konačno biti završen ove godine, ali i to hoće li u međuvremenu doći do  povećanja troškova.
 Naime, procjenjeni radovi trenutno iznose 17 milijuna kuna i već su  osigurani u gradskom proračunu za ovu  godinu. Radove su i dosad sufinancirala Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike koji su tako izdvojili sredstva  i za ovu konačnu fazu dovršetka Centra.
Novi projekt, međutim, traži dogradnju dvorane s obzirom da takav  prostor za krisnike nije predviđenon u prvom projektu, a standardi Ministarstva nalažu i osiguraje takvog prostora za djecu vrtića "Latica",  Osnovne škole Voštarnica i Udruge za osobe s mentalnom retardacijom  "Svjetlo".