Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

HT PREMIJER LIGA Bez ‘lako ćemo’ protiv Burićevih debitanata

16.01.2019. 10:53
HT PREMIJER LIGA Bez ‘lako  ćemo’ protiv  Burićevih  debitanata


Nakon poraza u nedjelju na gostovanju kod Mornara u ABA  ligi, a prije subote kad na Višnjik stiže Partizan košarkaši Zadra odradit  će obavezu 12. kola HT Premijer lige na domaćem parketu protiv Bosca s  početkom u 19 sati. Nakon 11 odigranih utakmica u domaćoj ligi  momčad Ante Nazora nalazi se na diobi drugog mjesta sa Splitom  s  učinkom od osam pobjeda i tri poraza te je večerašnji sraz protiv Bosca  sigurno prilika da se na pravi način ispere gorak okus poraza iz Bara i ponovno momčad napuni pobjedničkim samopouzdanjem. Ipak, Bosco  iako je novak u ligi definitivno ne spada u protivnika koji će pasti sam od  sebe. To su najbolje potvrdili prošli vikend kad su napravili veliko iznenađenje izbacivši Šibenik na Baldekinu u osmini finala Kupa Krešimira  Ćosića. Tako su ostvarili povijesni uspjeh plasmanom na završnicu gdje  će se osam sastava boriti za prestižni pokal.


Oprez od početka
Stoga Nazor ne želi da se u ovu utakmicu uđe s parolom 'lako ćemo'  već od samog podbacivanja očekuje od svojih igrača potpunu mobilizaciju.
– Moramo biti oprezni od početka, a isto tako moramo nastojati nametnuti svoj ritam. Posebno što se tiče agresivne obrane. Također moramo poboljšati kombinatoriku, timsku igru i momčadski duh te  tražiti taj  kolektivni ritam. Ne očekuje nas sigurno lagani zadatak. Tražit ćemo sve  igrače da rasporedimo odgovornost i poene na sve pozicije i tako podignemo momčadsko samopouzdanje – kazao je na prvu trener Zadra kojem će na drugoj strani u debiju u HT Premijer ligi pokušati otežati taj  zadatak nekadašnji trener Zadra, Ivica Burić koji je zamijenio mladog  Matiju Brkljačića.  I čim je sjeo na klupu   izborio je  veliku pobjedu usred  Šibenika, što momčad Bosca  hrabri pred gostovanje kod  abaligaša. Za  razliku od prvog dijela sezone Bosco je kadrovski ojačao svoje redove, pa  je tako pristigao Mateo Vidović iz Cedevite, kao i  perspektivni centar Mate Vucić koji je došao iz Kvarnera. Njih dvojica uz Primorca i Tešiju najveća su prijetnja Zadranima. Sve te kvalitete Bosca  uvidio je i Nazor zato  za njega  pobjeda na Baldekinu uopće nije iznenađenje. 
– Bosco je imao jako dobre partije ove sezone. Doduše neke i nesretne  poraze u posljednjim sekundama,  a posebno je upečatljiva ova pobjeda  od prije par dana u Kupu Krešimira Ćosića usred Šibenika koja me nimalo ne iznenađuje. Riječ je o momčadi koja je spoj mladosti i iskustva. Ima  dobre mlade i poletne igrače kao i starije koji im daju određeni ton što se  najbolje vidjelo u toj utakmici na Baldekinu gdje su pod pozitivnim  šokom promjene trenera odigrali jednu odličnu utakmicu – kazao je za  kraj Nazor čiji će klub protiv Bosca opet ukrstiti koplja točno za mjesec  dana i u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića.