Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

LUKA MODRIĆ Ova nagrada ima posebno značenje jer dolazi iz mog rodnog grada

16.01.2019. 11:38
LUKA MODRIĆ Ova nagrada ima posebno značenje jer dolazi iz mog rodnog grada


Najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Najbolji nogometaš Svijeta. Najbolji igrač Europe. Dobitnik Zlatne lopte. Jedini nogometaš u povijesti koji je u jednoj godini osvojio sve četiri titule. I dobitnik još niza priznanja za najboljeg nogometaša i sportaša u Lijepoj našoj. I na kraju najbolji i u svom rodnome gradu, Krševanovom gradu koji se može podičiti najboljim nogometašem svijeta. Svima je jasno da je riječ o jednom jedinom i neponovljivom nogometnom maestru Luki Modriću. Osam godina Luka je u tradicionalnom izboru najboljih sportaša i sportskih kolektiva dobivao trofej "Zadrani u svijetu". Ove godine objedinjena je ta kategorija s onom namijenjenom najboljem sportašu Zadra i Zadarske županije i dileme nije bilo. Kapetan druge reprezentacije svijeta i "desetka" Real Madrida koji je pod njegoviom dirigentskom palicom osvojio tri Lige prvaka zaredom, u svoju vitrinu pospremit će i pokal namijenjen najboljem sportašu u njegovom rodnom Zadru. Luka je bio oduševljen kada smo mu dojavili ovu vijest, točnije, to je učinio njegov otac Stipe. Iz Madrida se javio video uratkom u kojem se obratio svojim Zadranima.
– Lijepi pozdrav svima u Zadru. Želio bih se zahvaliti Zadarskom listu i svima koji su u ovom izboru glasovali za mene. Ova nagrada za mene zaista ima posebno značenje jer dolazi iz mog rodnog grada. Hvala još jednom i svima želim sve najbolje u novoj godini.
O Luki bi mogli pričati danima. O njemu, njegovoj nogometnoj karijeri, o njegovim dosezima i u konačnici o svemu onome po čemu je već sada obilježio sportsku povijest Hrvatske. Ono što nas Zadrane čini posebno ponosnima je činjenica da iz jednog "malog" Zadra stiže najbolji nogometaš svijeta. Da je na Stanovima u Nogometnom klubu Zadar svoje prve nogometne korake napravio dječak ratnim vihorom protjeran iz Zatona Obrovačkog. I ostvario najveću i najnogometnu karijeru u povijesti Lijepe naše. Preko Zrinjskog, Intera, Dinama, Tottenhama i Real Madrida s kojim je osvajao tri Lige prvaka. S nostalgijom se prisjećamo prošloga ljeta kada je kapetan "vatrenih" lavovski predvodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. I posve zasluženo osvojio naslov najboljeg igrača SP-a. A kasnije u režiji UEFA-e i FIFA-e, Europe i Svijeta. I u konačnici nakon desetogodišnje vladavine Christiana Ronalda i Lea Messija osvojio Zlatnu loptu. Prvi i jedini u povijesti koji je u jednoj godini objedinio ove četiri nagrade. Naš Luka!


Najbolji sportaš
1994.Slobodan Mijolović
1995.Edo Baričević
1996.Vladimir Jelčić
1997.Emilio Kovačić
1998.Emilio Kovačić
1999.Damir Fučkar
2000.Branimir Vujević
2001.Branimir Vujević
2002.Oliver Martinov
2003.Marko Popović
2004.Dado Pršo
2005.Marko Banić
2006.Rok Stipčević
2007.Danil Domdjoni
2008.Danil Domdjoni
2009.Danil Domdjoni
2010.Danil Domdjoni
2011.Ivan Santini
2012.Božidar Petani
2013.Josip Bepo Filipi
2014.Jurica Milin
2015.Angelo Kosović
2016.Šime i Mihovil Fantela
2017.Stipe Žunić
2018.Luka Modrić