Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NK ZADAR Mislav Karoglan: Za mene je rad u Zadru veliki izazov

16.01.2019. 14:31
NK ZADAR Mislav  Karoglan: Za  mene je rad  u Zadru  veliki izazov


Jutros su prozivkom na Stanovima započele pripreme Nogometnog kluba Zadar za proljetni dio prvenstva. I ne samo to, predstavljen je Mislav Karoglan, novi trener drugoligaša sa Stanova. Karoglan je  36-godišnji trener iz Zmijavaca na Stanove je stigao iz matične Croatije,  koju je vodio protekle tri godine i s kojom je prošle sezone ostvario povijesni uspjeh, osvojivši 3. HNL jug. Za taj rezultat Karoglan je nagrađen i  titulom najboljeg trenera Dalmacije u 2018. godini. U igračkoj karijeri  Karoglan je, između ostalih klubova, igrao za Hajduk, Rijeku, Široki i Zrinjski, a jedno vrijeme proveo je i u Izraelu (Nazareth), Slovačkoj (Žilina)  te Singapuru (Warriors). Nakon sastanka s igračima odmah je prionuo  poslu na travnjaku Stanova. Neko vrijeme su i novinari morali pričekati  da se trening zahuhta kako bi dao izjavu za medije. To nikoga nije naljutilo, dapače, prvi dojmovi su svakako pozitivni, velika energija jučer se  mogla osjetiti na treningu kluba sa Stanova.
– Za mene je rad u NK Zadru veliki izazov i naravno da sam zbog toga  zadovoljan. Mislim da je to za mene jedan prirodni put i iskorak u mojoj  trenerskoj karijeri – kazivao je novi trener drugoligaša sa Stanova Mislav  Karoglan.
– Jedan dio igrača poznajem, a drugi, pogotovo ove mlađe baš i ne. Radio sam dio analize s mojim ljudima i prema tome ćemo odrediti trenažni proces. Naravno da bih bio zadovoljniji da dio priprema možemo  odraditi negdje drugdje, ali itekako sam svjestan situacije. Treba biti  skroman i ponašati se u skladu s mogućnostima.
Na upit o tome koji su ciljevi postavljeni ispred njega kada je preuzimao klupu Zadra, Karoglan je kazao:
– Primarni cilj koji je postavljen od Uprave je ostanak u Drugoj HNL.  Međutim, najvažnije je krenuti redom tj. s procesom. Treba najprije stabilizirati igru i onda ako imaš igru prije ili poslije to će se ogledati kroz rezultat.
O dojmovima s prvog treninga Zadrov novi strateg kazao je sljedeće:
– Još je rano za neke analize. U svakom slučaju vidim da ima puno  mladih igrača. Na prvom treningu nedostaju neki od iskusnijih poput  Blaževića, Repića i Lepinjice što me malo iznenadilo. Međutim, ako nema seniora imamo juniora, nemam nikvih problema s time – pun elana  nakon izjave koje je dao za medije ponovno je treningu s igračima prionuo Karoglan.


Spisak igrača
Na prozivci se pojavilo 25 igrača: Josip Bender, Luka Matasović, Ivan Tokić, Josip  Jurjević, Jure Jerbić, Vedran Smokrović, Franko Surać, Mario Pedišić, Matteo Pranić, Josip Iveljić, Josip Majić, Kristijan Jurić, Dragan Župan, Vinko Petković, Jakov  Katuša, Antonio Galešić, Josip Stokić, Edi Kulaš, Luka Zdrilić, Ante Kekez, Enio Travaglia, Jakov Karabatić, Prince Atta Frimpong, Aminu Murtala, Zakaria Bakraoui.
Izostali: Zvonimir Begić, Jakov Pinčić, Karlo Torbarina, Tin Matić, Tarik Handžić,  Vlatko Blažević, Antonio Repić, Ivan Lepinjica. (Izostali zbog zdravstvenih ili privatnih razloga)


Svetko Ćustić: Cilj je stabilizacija i  plasman među vodeće
Svetko Ćustić, direktor NK Zadra također se jučer obratio prisutnim novinarima. 
– Započeli smo pripreme s novim trenerom Mislavom Karoglanom. Riječ je o vrlo  studioznom, ambicioznom i analitičnom mladom treneru. Sve preporuke koje smo  dobili za njega su vrhunske i siguran sam da je u pitanju vrlo perspektivan trener  pred kojim je prava trenerska karijera. Mali problem imali smo zbog toga što Karoglan još uvijek nema PRO licencu. Međutim, riješili smo to na način da smo od Igora  Škorputa, trenera iz naše Škole nogometa "posudili licencu" kojem se i ovim putem  zahvaljujem. Želimo novom treneru svu sreću i naravno da napravi rezultat u našem  klubu.
Upitan o tome gdje će Zadrani obaviti pripreme, Ćustić je kazao:
– Cijele pripreme obavit ćemo u Zadru. Već je napravljen plan i program priprema  tijekom kojeg ćemo odigrati niz oglednih utakmica. Većinu ćemo igrati u Zadru, a s  Hajdukom je za 16. veljače dogovoren susret u Splitu. Generalku ćemo odigrati s  Međimurjem na Stanovima , a prije toga dogovoreni su susreti s Trnjem, HAŠK-om,  Solinom, Dugopoljem i još nekim suparnicima. Nakon toga sigurno ćemo imati puno  jasniju sliku mogućnosti ove momčadi.
O ciljevima za nastavak sezone Zadrov direktor također je kazao nekoliko rečenica.
– Smatram da imamo kvalitetnu momčad. Nitko od igrača koji su završili prvi dio  sezone nije najavio odlazak u neku drugu sredinu. Tu je i nekoliko igrača na probi za  koje njihovi agenti kažu da su vrlo kvalitetni. Na stručnom stožeru tj. treneru Karoglanu je da na kraju kaže tko će ostati, a tko ne. Naš cilj za ovu polusezonu je dodatna stabilizacija i po mogućnosti plasman među vodeće momčadi Druge HNL.