Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nediljko Bubnjar sinoć ispitan u Splitu

17.01.2020. 07:30


Nediljko Bubnjar priveden je i uhićen i upravo sada moj sin Dan i ja idemo u Split jer on treba biti ispitan. U ovom trenutku ne znam što mu se točno stavlja na teret, ali mislim da je nešto vezano uz sredstva Općine Škabrnja. Zbog toga ne mogu reći na koji će se način osumnjičeni Bubnjar braniti, hoće li i na koji način iznositi svoju obranu. To ćemo procijeniti na licu mjesta kad budemo točno znali što mu se stavlja na teret. Moguće je i da bude zadržan u pritvoru, a ako bude zadržan to može biti do mjesec dana, objasnio je poznati zadarski odvjetnik Marko Marinović koji je zajedno sa svojim sinom, odvjetnikom Danom Marinovićem jučer poslijepodne krenuo u Split kako bi nazočio ispitivanju načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara.


Zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava?
Dakle, koji su točni razlozi Bubnjarovog uhićenja jučer do kasnih poslijepodnevnih sati nije se znalo, a o tome nije želio ništa reći ni glasnogovornik USKOK-a Sergej Abramov koji je tek rekao novinarima kako će o svemu izvjestiti u priopćenju za javnost.
USKOK je naime, prošle godine podigao optužnicu protiv Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava, a prema USKOK-ovoj optužnici njih se tereti da su oštetili Općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900 tisuća kuna.
Bubnjara je USKOK tada optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima, a u stvarnosti prema stavu Tužiteljstva, radilo se o privatnim putovanjima na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u Općini Škabrnja. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni karticom Općine Škabrnja. Riječ je o ukupno 65 tisuća kuna.


Tereti ih se da su oštetili općinski proračun
Tereti ga se i da je u razdoblju od lipnja 2013. do rujna 2017. godine oštetio općinski proračun za gotovo 640.000 kuna. Prema optužnici, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe.
Kristinu Erlić USKOK tereti da je kao njegova zamjenica od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. godine s računa Općine u više navrata virmanima podigla najmanje 172.545,32 kune, što je koristila za svoje potrebe čime je, na štetu Općine Škabrnja, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist.