Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT PREMIJER LIGA Perinčić: Napokon smo imali pravi pristup

16.01.2021. 09:41


Drugi gradski derbi sezone pokazao se poprilično jednostavnim zadatkom za košarkaše Zadra koji su kontra »mlađeg brata« u svom Krešinom domu prikazali jednu od boljih predstava u zadnje vrijeme. Konačnih plus 39 s ubačenih čak 102 koša protiv sastava koji ih je uz Goricu dosad jedini uspio poraziti u domaćem prvenstvu sigurno je donijelo punu šaku zadovoljstva na Višnjik što je potvrdio i trener Ivan Perinčić po završetku utakmice.


Pravi put
– Napokon smo imali pravi pristup, došli smo pameti nakon Cedevite Junior i shvatili smo da na ovakav način ova momčad mora igrati. Ovo je pravi put i drago mi je da su dečki ovako reagirali. Čestitke svima, stvarno smo trener Mršić i ja presretni s izvedbom večeras, osim tri minute na otvaranju treće četvrtine, sve ostalo je bilo jako dobro. Ovako moramo nastaviti dalje, nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, a konačno smo svi zajedno na treningu što je jako važno i nadam se dobroj utakmici u nedjelju protiv Mege – u potpuno različitom raspoloženju u odnosu na onu kup utakmicu s Cedevitom Junior izašao je Perinčić pred medije, s razlogom jer su te dvije utakmice pokazale dijametralno suprotna lica njegove momčadi. U gradskom derbiju su po svim statističkim kategorijama igrači Zadra bili daleko ispred Puntamičana, a ono što uistinu može veseliti stručni stožer Zadra je 25 momčadskih asistencija, 17 napadačkih skokova te čak 12 ukradenih lopti kao i činjenica da je polovicu koševa (51) isporučila centarska linija (Planinić 19, Onuaku 17, Vuković 13, Bursać 2). Dokazni je to materijal koji će svakom treneru navući osmijeh na lice i potvrda da je mučenje u kupu bila tek ‘prolazna viroza’, ali i potvrda da bez pravog pristupa i fokusa nema ni dobre igre.


Ubojiti Jordano
Uz sve navedeno Perinčiću je sigurno bilo drago što je pravilno raspodijelio po 20-ak minuta na svih 11 igrača, a optimizam budi i više nego solidna šuterska večer najfriškijeg člana svlačionice Antonija Jordana. Nakon 1-6 za tri u prvom poluvremenu namjestio je 21-godišnji Riječanin svoje nišanske sprave i u nastavku ubacio četiri trice iz pet pokušaja te tako nagovijestio da su zadarske muke po vanjskom šutu postale prošlost.
– Bila je ovo odlična partija cijele momčadi. Skupili smo se nakon loše igre protiv Cedevite Junior i pokazali da u hrvatskom prvenstvu moramo dominirati. Mislim da smo svi skupa ozbiljno shvatili utakmicu, maksimalno smo ušli u nju, pokazali smo da kad igramo kako treba i kad smo svi fokusirani da to može izgleda jako dobro – kazao je za kraj Jordano.