Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na sastanku s gradonačelnikom iskazana potpora onkološkim bolesnicima

16.01.2021. 09:03


Na sastanku održanom s gradonačelnikom Brankom Dukićem prisustvovale su Jasmina Vrhovac, koja je novu kampanju i pokrenula, potom Lidija Jurišić i Tereza Dedaković, tri članice Lige protiv raka Zadar te Sanja Karamarko, administratorica Facebook grupe Srce zadarsko koja se također uključila u kampanju.
Predstavile su planirane aktivnosti kojima žele dodatno pomoći i ubrzati prikupljanje sredstava za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje, za Opću bolnicu Zadar. Svakodnevno su u komunikaciji s oboljelima i njihovim obiteljima te prikupljaju njihova iskustva i potrebe iz kojih je važnost nabave ovog uređaja više nego očita.
– Putovanje iz Zadra u drugi grad i povratak isti dan nakon terapije mnogim onkološkim bolesnicima jako teško pada i zna biti izuzetno teško i naporno, a to je ono što želimo izbjeći. Također, najčešće stvara dodatne troškove, ali utječe i na kvalitetu života cijele obitelji. Nakon terapije, ovim ljudima treba mir i odmor i zato je ovo dugogodišnja težnja stanovnika Zadra. Ovim putem još jednom pozivamo svih da se uključe u akciju jer je svaki doprinos, ma koliko mali on možda bio, jako važan, rekla je Jasmina Vrhovac.
– Liga protiv raka Zadar je već prije pet godina prepoznala važnost ovog uređaja i olakšanje koje bi posjedovanje jednog donijelo onkološkim bolesnicima i njihovim obiteljima, iz Zadra, Zadarske županije i okolnog područja. Provedene su do sada brojne akcije, uključili su se mnogi divni ljudi, tvrtke, druge udruge i institucije, svaki dan ih je sve više i kontinuirano se prikupljaju sredstva. Zato me veseli entuzijazam i volja članova Lige da se krene u još jednu i imaju punu podršku, rekao je gradonačelnik Dukić, koji je ujedno i predsjednik Lige već osam godina, ali i aktivni član od 2007.godine.
Do sada je prikupljeno gotovo od 1,9 mil. kuna. 


»Liga protiv raka Zadar je već prije pet godina prepoznala važnost ovog uređaja i olakšanje koje bi posjedovanje jednog donijelo onkološkim bolesnicima i njihovim obiteljima, iz Zadra, Zadarske županije i okolnog područja. Provedene su do sada brojne akcije, uključili su se mnogi divni ljudi, tvrtke, druge udruge i institucije, svaki dan ih je sve više«
Branko DUKIĆ