Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VLAŠIĆ: Zadar nas je izdominirao

16.01.2021. 08:48


 Košarkaši Sonik Puntamike u četvrtak su upisali najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Za razliku od okršaja otprije dva mjeseca u Jazinama u kojem su svih 40 minuta bili ravnopravan suparnik i na koncu stigli do povijesne pobjede nad »starijim bratom« s Višnjika, prekjučer smo gledali smo potpuno drugačiju sliku. Košarkaši Zadra su, izuzev prvih deset minuta, u svakom segmentu košarkaške igre nadigrali Puntamičane.


Loša kontrola skoka
Ogromna nadmoć domaćina u skoku (44-27) vrlo rano je usmjerila tijek susreta, a kada na to nadodamo i neusporedivo širu klupu te žarku želju za osvetom Perinčićevih momaka konačni rezultat nikoga ne treba iznenaditi.
– Zadar nas je izdominirao. U prvom poluvremenu smo imali velikih problema sa skokom, a Gospić je već u drugoj minuti imao tri osobne pogreške. Jako smo loše zatvarali reket, suparniku smo dopustili previše napadačkih skokova te je sve što smo kasnije vidjeli samo prirodan slijed stvari. Dobro smo postavili utakmicu, ali kako je vrijeme odmicalo nismo mogli pratiti ritam i agresivnost Zadra koji je na koncu stigao do visoke i zaslužene pobjede – kazao je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.
Nakon vrlo dobrih igara u protekla dva mjeseca tijekom kojih su se uzdigli do samog vrha ljestvice HT Premijer lige, Puntamičani su zaredali s tri poraza. Ruku na srce, propustom se može smatrati samo gubitak bodova protiv Zaboka u Jazinama, dok su porazi od Splita i Zadra ipak bili »unaprijed upisani« pri projekcijama rađenim uoči početka sezone.


Realan odnos snaga
»Soniksi« se trenutno nalaze na trećoj poziciji u hrvatskom prvenstvu, a do kraja drugog kruga natjecanja očekuju ih još gostovanja kod Vrijednosnica Osijek i Gorice, dok na domaćem parketu dočekuju Cibonu i Alkar, čemu treba pridodati i odgođenu utakmicu protiv Šibenke. Nezahvalan raspored, ali zaliha iz jesenskog dijela je ogromna i u zelenom taboru nemaju razloga za paniku.
– Na nama je da se stisnemo, dobro treniramo i kroz nastavak dobrog rada damo svoj maksimum protiv momčadi iz donjeg dijela tablice. Trenutno nismo u dobrom ritmu, ali ne želim ni na koji način umanjiti dobru igru Zadra. Mislim da je ovo bio realan odraz stanja na parketu – dodao je Vlašić.
Pred Puntamičanima je nekoliko dana odmora, a u idućem kolu na domaćem parketu dočekuju još jednog favorita za domaće trofeje Cibonu.