Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nakon uboda nožem ostao bez bubrega

Autor: Minja Gugić

15.02.2010. 23:00
Nakon uboda nožem ostao bez bubrega


Optuženi je rekao kako se ne osjeća krivim te da će svoju obranu iznijeti na kraju suđenja. Tatar je rekao kako ga Delijal ubo nožem u leđa te da je ostao bez bubrega i jedva preživio
Ne smatram se krivim i svoju ću obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru Fadil Delijal (41), koji se optužnicom tereti za pokušaj ubojstva Muharema Tatara (46) u svibnju prije tri godine u Zadru.
Delijal se naime, optužnicom tereti da je 18. svibnja 2007. godine ispred pekarnice Zadar na Putu Kotlara, a nakon predhodnih svađa i razmirica napao Muharema Tatara i ubo ga nožem u leđa u predjelu bubrega.
Tatar je preživio napad zahvaljujući brzoj i pravovremenoj liječničkoj intervenciji i operativnom zahvatu tijekom kojega mu je odstranjen bubreg.
On je jučer pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić dao svoj iskaz detaljno prepričavši i demonstrirajući način na koji ga je Delijal ubo navodno pekarskim nožem u leđa.
– Fadilu sam posudio 150 kuna i kako mi nije vraćao dva mjeseca, vidio sam ga slučajno kad sam išao na kavu u obližnji kafić. Tražio sam da mi vrati novac. Nisam pri tom prijetio, niti vikao na njega. Rekao mi je da dođem ranije poslijepodne. Bio je u dućanu gdje se prodaje kruh. Rekao sam mu da sam došao po ono što smo se dogovorili, a on mi je rekao da ga pričekam u kafiću. Normalno smo razgovarali. Ubo me nožem u leđa na izlaznim vratima pekarnice. Nekako sam se dovukao do auta koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini. On je izašao s nožem u ruci za mnom, a ja sam se počeo povlačiti natrag. On je potom pobjegao – ispričao je Muharem Tatar.
Dalje je prepričao kako se uspio dovesti biciklom nekih 700 metara do svog stana, nakon čega je pozvana hitna pomoć i policija.
Nakon tog događaja, kad se oporavio, kako je rekao, napustio je Hrvatsku gdje radio posljednjih godina jer je ostao bez novca.
Svjedočila je i radnica u pekarnici, Silvija Mitrović koja je vidjela trenutak kad je Muharem Tatar ušao u pekarnicu i tražio Fadila Delijala. Nakon toga vidjela je samo Tatara kako mu niz ruku kapa krv.
– Od šoka nisam pričala s njim. Stajao je pred vratima pekarnice. Onda sam vidila kako je krenuo prema svom biciklu preko ceste – rekla je svjedokinja.
Nakon toga Muharem Tatar je prigovorio kako svjedokinja laže jer ona tada uopće tamo nije radila, već kako je rekao, “neka djevojka kratke kose”.
Suđenje se nastavlja danas saslušanjem vlasnika pekarnice.