Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Natječaj čeka suglasnost Ministarstva zdravstva

Autor: Teuta Babajko Jamičić

15.02.2010. 23:00
Natječaj čeka suglasnost Ministarstva zdravstva

Foto: Vedran SITNICA



Kako je stara zgrada u derutnom stanju, planirano je njezino rušenje i gradnja novog objekta u kojemu će mjesto naći Odsjek za pulmologiju, Zarazni i Dermatološki odjel te novi Onkološki odjel s radioterapijom i ležećim mjestima
Zadarska Opća bolnica ovih će dana zatražiti suglasnost Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumentacije za novu zgradu Zaraznog odjela. Suglasnost za investicijsko ulaganje zadarska Opća bolnica već je dobila od osnivača Zadarske županije, koja je u svojem ovogodišnjem proračunu osigurala sredstva za izradu projektne dokumentacije za novu zgradu Zaraznog odjela, čija se vrijednost procjenjuje na oko 1,7 milijuna kuna.
Dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, potvrdio nam je da je prije raspisivanja natječaja za izradu projektne dokumentacije za novu zgradu Zaraznog odjela nužno dobiti suglasnost Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Iako to do sada nije bila praksa, dr. Nakić pojašnjava da je suglasnost ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića potrebna zbog financiranja zdravstvenog sustava preko HZZO-a.
– Vrijednost projektne dokumentacije za novu zgradu Zaraznog odjela, koja će se graditi u krugu zadarske Opće bolnice, procjenjuje se na 1,7 milijuna kuna. Za izgradu projektne dokumentacije nedavno smo dobili županovu suglasnost, a spomenuta sredstva već su osigurana u ovogodišnjem Županijskom proračunu, kaže dr. Nakić, vjerujući da će zadarska Opća bolnici dobiti potrebnu suglasnost ministra Milinovića za izradu spomenute projektne dokumentacije.
Nakon suglasnosti ministra Opća bolnica Zadar raspisat će natječaj za izradu projektne dokumentacije za prostor gdje je sada zgrada u kojoj je smješten Zarazni i Kožni odjel. Kako je zgrada u derutnom stanju, planirano je njezino rušenje i gradnja novog objekta u kojemu će mjesto naći Odsjek za pulmologiju, Zarazni i Dermatološki odjel te novi Onkološki odjel s radioterapijom i ležećim mjestima. Tim potezom riješit će se Odjel za pedijatriju koji će dobiti na prostoru odlaskom plućnih bolesnika, ali i radioterapija kod malignih bolesti koju do sada zadarska bolnica nije imala. Ta nova zgrada mostom će biti povezana s Poliklinikom.