Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Optuženi: “Sve je ovo namještaljka policije i Galovića”

Autor: Suzana Bandić

15.02.2010. 23:00
Optuženi: “Sve je ovo namještaljka policije i Galovića”


Prema navodima tužilaštva Dadić je Anamariji Duka došao na kućnu adresu sa zahtjevom da zemljišnu parcelu u Crnom prepiše na njega. Ona je to odbila pa joj je zaprijetio da će je ubiti, a djecu joj zaklati
Sam ću se braniti jer ništa nisam ni učinio. Osuđivan sam još ’82. godine i otada me proganjaju. Sve je ovo namještaljka policije i Ivana Galovića. Oni nemaju dokaze, već samo gledaju po papirima i za njih sam ja najveći diler u gradu i ubojica. Zato mi sude – rekao je jučer na početku rasprave Pino Dadić zvani Kokošica (47) neskrivajući ogorčenje i ljutnju što se našao na osuđeničkoj klupi Općinskog suda u Zadru.
Općinsko državno odvjetništvo protiv njega je još u travnju 2007. godine podiglo optužni prijedlog kojim ga se tereti za ozbiljne prijetnje Anamariji Duka (68), a nakon što mu je ona odbila potpisati papire da je on vlasnik zemljišne parcele u mjestu Crno pokraj Zadra. Prema navodima odvjetništva on je Duki, koju je otprije poznavao, 9. ožujka iste godine, došao na kućnu adresu te se s njom posvađao zbog zemlje prijeteći joj da će je usmrtiti jer mu je ukrala zemlju. Žena mu je potom zaprijetila policijom, nakon čega je on svoju prijetnju ponovio kazavši da će ubiti i nju i cijelu njezinu obitelj.
Kako se na jučerašnjoj raspravi Anamarija Duka nije pojavila, pročitan je njezin iskaz koji je dala još u istrazi. Ispričala je kako Dadića poznaje još otkako je bio dijete te da mu je tog 9. ožujka otvorila vrata pomislivši da joj je došao sin Josip kojega također zovu Pino. Prema njezinoj priči Dadić ju je odmah s vrata započeo vrijeđati i napadati zbog zemljišne parcele u Crnom za koju smatra da je njegova. No, ona tvrdi kako je riječ o njezinoj djedovini te da je njezin otac tu zemlju samo privremeno još davno dao na korištenje njegovu djedu. Ispričala je da ju je Dadić tom prilikom vrijeđao, psovao i hvatajući se za gornji džep jakne rekao da će je ubiti, a njezinu djecu zaklati. Naglasila je kako je prijetnje shvatila ozbiljno te da smatra kako ima razloga za strah s obzirom na njegovu osuđivanost i nasilno ponašanje.
No, Dadić je iznoseći svoju obranu njezine tvrdnje opovrgnuo.
– Sve je to laž. Što ću ja prijetiti ženi od 60, 70 godina?! Osim toga, poznajem ju cijeli svoj život, s njezinom sam djecom blizak, a sa sinom Pinom sam dvostruki kum. Naša djeca igraju se zajedno, posjećujemo se i u dobrim smo odnosima i danas – rekao je u svojoj obrani Dadić jučer sutkinji Ani Zrilić. Prema njegovoj priči on je taj dan došao kod “tete Marije” te ju je pitao s kojim se pravom upisala u sudu na zemlju koja pripada njegovoj obitelji i kao takva se vodi i u zadarskom katastru.
– Rekao sam joj da je bezobrazna i da je to jadno ponašanje, a ona mi je odgovorila da ne želi o tome sa mnom raspravljati. Naljutio sam se, ali joj nisam prijetio čak ni u afektu – istaknuo je Dadić dodavši kako Anamarija Duka na zadarskom sudu ima nekoliko parnica upravo stoga što se knjižila na tuđu zemlju. Otada je nije vidio niti je komunicirao s njom, a kako bi sutkinju Zrilić uvjerio da govori istinu, predložio je da se na sljedećoj raspravi kao svjedok sasluša Josip Pino Duka te da se pozove i Anamarija Duka kako bi se na sudu izravno suočili.
Sutkinja Ana Zrilić taj je prijedlog prihvatila te je slijedeću raspravu zakazala za polovinu travnja.


Živi “od arije”


Na upit sutkinje Ane Zrilić o prihodima i zaposlenju, Pino Dadić Kokošica odgovorio je kako je nezaposlen te da “živi od arije kao i svi drugi u Zadru”. Odbio je angažirati odvjetnika za svoju obranu iako ga je sutkinja upozorila da tužiteljstvo za djelo za koje mu se sudi traži osudu od osam mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.