Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zalet za Bamberg

Autor: Viktor Bogut

15.02.2010. 23:00
Zalet za Bamberg

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U Njemačku nećemo ići s bijelom zastavom. Sve ćemo podrediti toj utakmici. Neće biti lako – kaže Mijolović
Sedam dana prije odlaska u njemački Bamberg na uzvrat četvrtfinala Europske lige, kuglači Zadra manje-više riješili su pitanje osvajanja titule prvaka Hrvatske. Glatkom pobjedom nad osječkim Kandit Premijerom zadržali su četiri boda prednosti nad konkurentima, a sa svim pratiteljima imaju bolji međusobni skor.
– Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas. Dobro smo postavili igru, bili smo psihološki spremni. Poraz od Victorije Bamberg nas ipak nije poljuljao jer samo nakon te utakmice ostvarili dvije važne pobjede – kazao je trener Zadra Šime Mijolović.
Smatrate li da ste s ovom pobjedom osigurali obranu domaće titule?
– Teško je to sada reći. Ima se još igrati, no sigurno smo napravili velik korak k tome. Osim toga odgovarao nam je i domaći poraz Novske od Poštara, koji nas je ostavio same na vrhu sa solidnom zalihom bodova. Imamo priliku mirno privesti domaće prvenstvo kraju.
No nimalo mirno neće biti u subotu, kada Zadar u Bambergu hvata zaostatak od 2:6 iz prve, domaće utakmice.
– Mi u Njemačku nećemo ići s bijelom zastavom. Sve ćemo podrediti toj utakmici. Neće biti lako.
Ima li Zadar snage iznenaditi i proći na Final Four Europske lige?
– Bilo kakve prognoze bilo bi nezahvalno davati. Mnogo stvari nam se mora poklopiti, no znamo da smo kvalitetna momčad i da imamo snage za dobar nastup.
Koji faktori vam daju pravo da budete optimistični?
– U dobroj smo formi. Psihološki smo stabilni, a vrlo važno je da ćemo dobiti uvid u njihovu postavu, što kao gosti imamo pravo. Imat ćemo desetak minuta da svi zajedno analiziramo njihovu postavu i nakon toga krenemo u utakmicu.
Otvaranje će biti vrlo važno?
– Definitivno. Nekakav mali cilj je krenuti s vodstvom od 2:0 nakon prve izmjene i na taj način doći u priliku da kontroliramo susret.