Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Alkom” izrađuje novi troškovnik

15.02.2011. 23:00
“Alkom” izrađuje novi troškovnik


Sada, kaže dr. Nakić, izvođač radova, splitska tvrtka “Alkom”, treba izraditi novi troškovnik, koji će ponuditi Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. O njihovom dogovoru, ovisi termin nastavka radova na zadarskoj Poliklinici


Nakon što je u  listopadu prošle godine završeno preprojektiranje glavnog projekta za Polikliniku na  zadarskoj Relji, cjelokupna  dokumentacija, nakon tromjesečnog proučavanja od strane revizije u Ministarstvu  zdravstva i socijalne skrbi, konačno je dobila zeleno svjetlo.  To znači da su ispravljene nepravilnosti koje su revizori  pronašli na preprojektiranoj  dokumentaciji.
Sada, kako pojašnjava dr.  Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, izvođač radova, splitska tvrtka “Alkom”,  treba izraditi novi troškovnik,  koji će ponuditi Ministarstvu  zdravstva i socijalne skrbi. O  njihovom dogovoru, ovisi termin nastavka radova na zadarskoj Poliklinici.
– Dokumentacija je trebala  biti gotova prije šest mjeseci.  No, umjesto 2. kolovoza  prošle godine, završena je 2.  veljače, stoga je više nezahvalno bilo što prognozirati.  No, vjerujem da je početak  radova blizu, da je sada  rješavanje papirologije u završnoj fazi, govori dr. Nakić,  koji se nada da će “Alkomu” i  Ministarstvu zdravstva trebati  manje vremena za dogovor o  početku radova, nego što je  trajalo preprojektiranje dokumentacije i revizija.
Podsjetimo, radovi na poliklinici na zadarskoj Relji  obustavljeni su krajem rujna  2009. godine zbog nepoštovanja ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne  skrbi i tvrtke “Alkom” iz Splita. Višemjesečna trakavica  oko razloga koji su doveli do  obustave radova završena je u  svibnju prošle godine, kada je  donesena zajednička odluka,  svih subjekata koji sudjeluju u  ovome projektu, da se ide na  preprojektiranje glavnog projekta za zadarsku Polikliniku.  To je ujedno bio i glavni uvjet  za nastavak radova na Poliklinici.
Preprojektiranje je, prema  planu, trebalo biti završeno  kroz nekoliko mjeseci, a nastavak radova je najavljen za  srpanj ili kolovoz prošle godine. Zbog kašnjenja preprojektiranja glavnog projekta,  odnosno korekcije projektne  dokumentacije, rokovi su uvelike probijeni. Preprojektiranje je završeno tek u listopadu, nakon čega je dokumentacija poslana na reviziju  u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Preprojektirana  dokumentacija, prema nalazu  revizije zahtijevala je nove korekcije koje su na licu mjesta  riješene s izvođačima radova,  odnosno splitskom tvrtkom  “Alkom”. Sve skupa je završeno tek prije nekoliko dana, tako da zadarska Opća  bolnica iščekuje izradu novog  troškovnika od “Alkoma” te  termin nastavka radova na Poliklinici.