Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Angažman u drugom poluvremenu ponoviti protiv Budućnosti

15.02.2011. 23:00
Angažman u drugom poluvremenu ponoviti protiv Budućnosti


Momčad iz Krasnodara nudila  se Zadranima posljednjih 15-ak minuta,  druga pobjeda u skupini L “bijelo-plavima”  je bila na dohvat ruke, međutim, bezidejnost u završnici sastav iz Krešina doma  koštala je najizglednijeg kraja europskog  puta. Njihove šanse za prolaz dalje sada su  mjerljive jedino čudom, a nade usmjerene  ka sljedećem NLB pokušaju. Iako ne može  biti zadovoljan načinom na koji su njegovi  izabranici odradili posljednje minute,  Tihomir Bujan na tiskovnoj je konferenciji  istaknuo agresivnost i angažman u drugom  poluvremenu, potrebne za predstojeći  ogled s Budućnosti.
– Žao mi je zbog poraza. S borbenošću u  drugom poluvremenu pokazali smo da se  možemo nositi i s ovako jakim momčadima. Problem je bio u našoj igri u obrani u  prvom poluvremenu, u tom smo segmentu  zaostali. Borili smo se sve do kraja, igrali  bolje nego u prvom susretu, no ovaj dvoboj  nažalost nismo uspjeli okončati pobjedom  – rekao je strateg domaćih.
Što je s Downeyjem, zanimalo je novinare.
– Downey nije ozlijeđen. S njim je sve u  redu, no nije licenciran za europska natjecanja tako da u ovom susretu nije mogao  nastupiti – objasnio je Bujan, te izlaganje  zaključio osvrtom na subotnji susret NLB  lige.
– Nadam se da su moji igrači shvatili da i  protiv Budućnosti trebamo pružiti ovakav  angažman. Želimo li novu pobjedu u NLB  ligi, s terena ćemo doslovno morati izaći  krvavih koljena.
Za razliku od Bujana, Kestutis Kemzura, trener Lokomotiva, naglasio je dobru  obrambenu rolu Zadra u prvom dijelu,  odnosno učinak Marka Cara u prvom  poluvremenu.
– Unatoč relativno visokoj koš razlici u  našem prvom susretu, očekivali smo tešku  utakmicu, a dogodilo se upravo ono što  smo očekivali. Zadar je igrao vrlo dobro,  čvrsto i agresivno u obrani, što nam je  zadavalo dosta problema u prvom poluvremenu. Također, loše smo odradili čuvanje Cara koji se razigrao u prvih 20 minuta.  U trećoj četvrtini uspjeli smo podići razinu  igre, ali potom i dopustiti Zadru da se vrati.  Do pobjede u završnici došli smo prvenstveno zahvaljujući ukradenim loptama i  kontrama, a ne sjajnom postotku šuta.  Vesele me ovi bodovi, jer oni nas i dalje  drže u igri za prolaz dalje. Čestitao bih  svojim igračima na vrijednoj pobjedi –  podvukao je litavski stručnjak.