Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Milenijska fotografija za Ivana Pikunića

15.02.2011. 23:00


 U čast maratonca Ivana  Pikunića, a u organizaciji filipjanske Torcide,  poznati fotograf i likovni umjetnik Šime Strikoman iz Vodica svoju će 225. milenijsku fotografiju u petak 18. veljače točno u podne  napraviti na rivi u Sv. Filip i Jakovu. Filipjanski  “Baćo” Ivan Pikunić uspješno je u organizaciji  matičnog kluba AŠK Rogovo i svoje Torcide od  proteklog petka do nedjelje od rodnog Sv. Filip i  Jakova do Poljuda otrčao trodnevni ultramaraton nazvan “150 kilometara za 100 godina”, u  povodu stotog rođendana Hajduka iz Splita.
– Uski prostor na filipjanskoj rivi namijenjen je  za oko 500 ljudi s bijelim majicama, ali slobodno  neka dođu svi dobre volje, veselo će iskusni  fotograf Šime, kojem će nakon dovršetka projekta ovo biti 225. milenijska fotografija po redu.
– Na rivi i Glavnom gatu od svih torcidaša,  hajdukovca, Filipjanaca, Dalmatinaca koji vole  sport i bijelu boju, napravit ćemo veliko ime  ‘HAJDUK’. Istovremeno ćemo brodicama u portu uz goreće bengalke ispisati ‘FIJ’, kraticu od Sv.  Filip i Jakov, objašnjava Strikoman, koji će fotografiju “okinuti” s više od 24 metara visine.
Dodajmo kako ovu akciju gura i društvena  mreža Facebook, osnovana je grupa “225. milenijska fotografija Šime Strikomana” koja je u  prvih desetak sati postojanja prikupila čak 200  članova.
Na nedjeljnoj 224. milenijskoj fotografiji na  južnom parkiralištu na Poljudu koja je dodirnula  svako srce, posložilo se ni manje ni više nego  7.000 ljudi.