Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Predstava koja će konkurirati ostatku Hrvatske

15.02.2011. 23:00
Predstava koja će  konkurirati ostatku Hrvatske


Jasna Ančić izrazila mišljenje kako je riječ o najpismenijoj predstavi, te izrazila uvjerenje kako će predstava konkurirati ostatku Hrvatske. Riječ je, istaknula je Ančić, o zdravoj, dobroj i mirnoj predstavi


“I to je ljubav”,  naslov je nove predstave u  produkciji HNK Zadar, predstavljene na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Maloj  dvorani Hrvatskog narodnog  kazališta Zadar. Uz ravnatelja  kazališta Renata Švornića, koji je istaknuo kako u izvedbi  ovog komada sudjeluje cjelokupni ansambl HNK Zadar, o  predstavi su govorili Andrija  Seifried koji je adaptirao tekst, redatelj Tomislav Pavković,  dramaturginja Ana-Marija  Fabijanić, kostimografkinja  Marija Šarić Ban, te sami  glumci – Jasna Ančić, Mirko  Šatalić, Zlatko Košta i Vinko  Radovčić.
Redatelj Pavković je istaknuo kako je riječ o višeslojnoj  predstavi koja se bavi svakodnevnim problemima.
– Svatko od nas će nakon  ove pressice ići raditi svoj posao, zatim ćemo doći doma,  ručati, a nakon tog će svatko  od nas stati i uhvatiti svojih  “pet minuta”. Svi mi imamo  svoje tajne. To je ta bočica o  kojoj je riječ u predstavi. U  ovoj predstavi je ta tajna ono  što će defenirati osobe. Za tu  tajnu se sazna odmah na  početku, te u ostatku predstave gledamo posljednji čin  obiteljske drame. Lica  proživljavaju pravu katarzu  obiteljske drame, istaknuo je  Pavković dodavši kako je tekst  tanak balans između tragedije  i smijeha.
Andrija Seifried je napomenuo kako je on tekst prvenstveno vidio kao tekst koji govori o lažnom moralu, dok je  Jasna Ančić izrazila mišljenje  kako je riječ o najpismenijoj  predstavi, te izrazila uvjerenje  kako će predstava konkurirati  ostatku Hrvatske. Riječ je, istaknula je Ančić, o zdravoj,  dobroj i mirnoj predstavi.
Zlatko Košta, kojemu je ovo  prvi nastup u ansamblu HNK  Zadar, je kazao kako mu se  ovime ispunio san, dok je dramaturginja An-Marija Fabijanić istaknula  pozitivnu energiju koja vlada u ekipi, te obostranu komunikaciju.