Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Jazinama se čekira karta za Ligu za prvaka

15.02.2011. 23:00
U Jazinama se čekira karta za Ligu za prvaka


Svi se u klubu nadamo da ćemo uspjeti kroz domaće utakmice protiv Zaboka i Kvarnera ostvariti pomalo neočekivani plasman u Ligu za prvaka


Nakon vikenda bez  prvenstvenih obveza košarkašima  Borik-Puntamike slijedi tjedan  priprema za važnu utakmicu u  nedjelju kada im u goste stiže  Zabok. Bit će to prva od dvije  meč lopte koje moraju proći  Puntamičani ako misle ostati u  gornjem dijelu ljestvice i tako  nastavak sezone odraditi u Ligi  za prvaka. No, treba prvo reći  hop pa onda skočiti tako visoko  gdje Borik-Puntamika nije bila  već pet sezona, a ove kada se  najmanje to od njih očekivalo  imaju više nego realne izglede  za plasman u taj elitni rang  hrvatske košarke. Ivan Mikulić, pravo otkriće u redovima  zelenih, konstatirat će da ipak  sve ovisi samo o njima što je u  krajnjem slučaju pozitivno.
– Kada smo imali 5-1 omjer  baš nakon slavlja u Zaboku, svi  smo govorili i znali da ima još  puno utakmica do kraja te da  će se u veljači odlučivati o konačnom poretku. Evo stigla je  veljača i pred nama su uistinu  četiri sudbonosne utakmice te  je najbitnije da još uvijek ovisimo samo o sebi i našim rezultatima. Definitivno nismo  ovdje došli da bi rekli kako ne  želimo iskoristiti priliku koja  nam se ukazala. Cilj nam je  prije početka bio ostanak u ligi,  pokazali smo da možemo bolje  od tih predviđanja te sada želimo ostati među četiri što će  nam ujedno donijeti rješenje  opstanka.
Osjeća li se pritisak prije ove  važne utakmice?
– Nema pritiska, pripremamo se kao i za svaku utakmicu.  Svjesni smo da sada svaka pobjeda ima veliki ulog i da bi  mogli detalji odlučivati. Ali  ipak, nadamo se pobjedi protiv  Zaboka u nedjelju koji jest doduše u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Slavili su nad  Svjetlosti i Kvarnerom te žele  uzeti puni plijen u Jazinama,  no za to će im se trebati puno  toga poklopiti. Svi se u klubu  nadamo da ćemo uspjeti kroz  domaće utakmice protiv Zaboka i Kvarnera ostvariti pomalo neočekivani plasman u  Ligu za prvaka.
Jedina želja je da ne bude  ozljeda koje su kroz cijelu sezonu mučile Puntamičane.
– Kroz praktički cijelu sezonu imamo probleme s ozljedama i bolešću na račun toga  smo možda mogli imati i pobjedu više. Sada nam je prvenstvena stanka došla kao naručena. Uspjeli su se oporaviti  neki igrači poput Ružića i Šarlije i nadamo se da ćemo biti u  mogućnosti u kompletnom sastavu dočekati završnicu prvenstva – zaključio je Mikulić.
 


Uživao u Metkoviću




Mikulić je vikend, točnije subotu, proveo u društvu suigrača Jure Škifića. Njih dvojica su bili sudionici košarkaškog spektakla All star susreta Sjevera i Juga u Metkoviću. Za Mikulića je to bilo jedno vrlo ugodno iznenađenje.
– Da mi je netko prije početka sezone rekao da ću biti standardan u Borik-Puntamici i da ću biti sudionikom All star susreta gdje se okupljaju najbolji košarkaši u Hrvatskoj, rekao bih mu da sanja. Nisam stvarno očekivao da će se sve tako dobro rasplesti po mene, a svjestan sam da uvijek može biti bolje. I na individualnom i na momčadskom planu. U Metkoviću sam mogao samo uživati u društvu velikih igrača, nekih koji su igrali i u NBA ligi tako da od tamo nosim samo pozitivne dojmove. Ipak sve je to bila jedna velika zabava, a sada se treba koncentrirati na sljedeće teško razdoblje koje nam nosi završnica regularnog dijela A-1 lige.