Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U niskoj lučici gradit će se marina

15.02.2011. 23:00
U niskoj lučici gradit će se marina


Javna rasprava o projektu odmuljivanja sazvana je za utorak, 22. ovog mjeseca u prostorijama Doma kulture s početkom u 12 sati. Pisana očitovanja, mišljenja i primjedbe na projekt odmuljivanja ninske luke moći će se dostaviti nositelju izrade, Gradu Ninu, i to najkasnije do završetka javnog uvida


U razvojnoj strategiji  Nina vidno mjesto zauzima  gradska lučica. U njoj se pored  ostalih planom predviđenih  sadržaja planira gradnja jedne  manje suvremeno opremljene  marine. No, da bi se prišlo  realizaciji tog projekta potrebno je prvotno izvršiti detaljno i  studiozno čišćenje i odmuljivanje gradskog porta, u kojeg  su godinama morske struje i  valovi nanijeli znatne količine  pijeska i morskog mulja. Tim  povodom, odlukom ninskog  gradonačelnika Emila Ćurka i  njegovog stručnog kolegija, a  uz prvotno odobrenje Gradskog vijeća, od jučer je  građanima Nina na javni uvid  stavljen projekt odmuljivanja  ninske lučice.
Javni uvid s matematičkim  modelom migracije nanosa pijeska i mulja u ninskom akvatoriju, a time i u gradskoj  luci, trajat će do 15. ožujka ove  godine. Uvid će se moći izvršiti uz stručna pojašnjenja  djelatnika iz Odjela za komunalnu djelatnost Grada Nina svakog radnog dana, od 8  pa do 14 sati u za to pripremljenom prostoru unutar  Gradske uprave na adresi Trg  hrvatskih branitelja 1.  Možebitni prijedlozi i primjedbe te druga pojašnjenja vezana uz ovaj dokument, zainteresirani će građani moći upisati u posebnu knjigu dok traje  uvid.
Javna rasprava o projektu  odmuljivanja sazvana je za  utorak, 22. ovog mjeseca u  prostorijama Doma kulture s  početkom u 12 sati. Pisana  očitovanja, mišljenja i primjedbe na projekt odmuljivanja  ninske luke moći će se dostaviti nositelju izrade, Gradu  Ninu, i to najkasnije do završetka javnog uvida. Pisana  očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu  čitko napisani te potpisani  imenom i prezimenom uz  adresu podnositelja, neće se  uzeti u obradu u pripremi konačnog izvješća o javnoj raspravi, saznali smo od strane  mjerodavnih u ninskoj Gradskoj upravi.